Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στο δήμο Κοζάνης ανατέθηκε ο βιολογικός καθαρισμός Αιανής


Το έργο του βιολογικού καθαρισμού Αιανής παραχωρήθηκε για υλοποίηση στο δήμο Κοζάνης, καθώς ο δήμος είναι πλέον ο δικαιούχος, που μέχρι πρότινος ήταν η πρώην νομαρχία Κοζάνης.

Περιφερειακή και δημοτική αρχή διαβεβαίωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι δύο πλευρές συνεργάζονται άψογα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και πολλών άλλων. Για το έργο «εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Αιανής», προϋπολογισμού 2.485.000 ευρώ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, σημείωσε ότι «αποφασίστηκε από κοινού μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κοζάνης, η παραχώρηση για υλοποίηση του έργου, στο δήμο».
Πρόσθεσε ότι «η ενότητα, η σύνθεση και η κοινή προσπάθεια είναι τα απαραίτητα στοιχεία να προχωρήσουμε μπροστά και να δώσουμε λύσεις σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα. Αυτή είναι η στρατηγική που προωθεί με υπευθυνότητα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Γ. Δακής πρόσθεσε ότι «μόλις ο δήμος Κοζάνης λάβει επίσημα την απόφαση αλλαγής του δικαιούχου, θα προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, υπογράμμισε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα, εμείς θα συνεργαστούμε για να προωθήσουμε έργα που χρειάζεται η περιοχή», διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι ο δήμος Κοζάνης είναι έτοιμος για την υλοποίηση του έργου.

Να σημειωθεί ότι στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:
-Η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής της εγκατάστασης επεξεργασίας που προτείνει ο ανάδοχος στον διαγωνισμό.
-Την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων , ισοδύναμου πληθυσμού 3.300 κατοίκων (οικιστικό σύνολο Αιανής), σε περιοχή νοτιοανατολικά του οικισμού και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τα όρια του οικισμού.
-Την κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών, συνολικού μήκους 2.400 μέτρων.
-Τα απαιτούμενα συνοδευτικά έργα (σύνδεση με μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, με δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες).
-Εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την αδειοδότηση της εγκατάστασης
-Η θέση σε πλήρη, κανονική και αποδοτική λειτουργία της εγκατάστασης επί χρονικό διάστημα 12 μηνών, μετρούμενο από το χρόνο περαίωσης εργασιών, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Γενικότερα στα έργα βιολογικών καθαρισμών και δικτύων ύδρευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης. Είπε ότι «ωριμάσαμε μελέτες έργων που περιλαμβάνονται στο ταμείο Συνοχής, ύψους 35 εκ. ευρώ».
Σ’ αυτά εντάσσονται βιολογικοί καθαρισμοί στην περιοχή της Νεάπολης με 2.060.287,69 ευρώ, στην περιοχή πρώην δήμου Ασκίου με 8.869.538,45, στην Αιανή 2.485.275,52, στο Βελβεντό 3.467.555,97, στα Σέρβια – Πλατανόρεμα 4.526.541,13, στη Σιάτιστα 13. 542. 665,14 ευρώ. Αντίστοιχα έργα 25 εκ. ευρώ στην Εορδαία (Σουλού), κατατίθενται για ένταξη στο δήμο Εορδαίας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη.
Επίσης, το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Αιανής, χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιώργος Τζέλλος, ο οποίος το είχε ξεκινήσει, με την ιδιότητα τότε του δημάρχου Αιανής. «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι μόνο σημαντικό για το περιβάλλον, αλλά θα δώσει και θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο πρώην δήμαρχος Αιανής και νυν αντιδήμαρχος Κοζάνης.


πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου