Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Δυτική Μακεδονία: Συμπαράσταση στη Εφορία Αρχαιοτήτων


Τη συμπαράστασή του στο έργο της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και στις επερχόμενες αλλαγές με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου εκφράζει με ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σημερινή (17/10/2011) συνεδρίαση του συμβουλίου παρευρέθηκαν εργαζόμενοι της Εφορείας, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει, τόσο η εφεδρεία των υπαλλήλων όσο και η επερχόμενη συγχώνευση Εφορειών.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «αφανισμός» της Εφορείας, η οποία όπως ανέφερε λειτουργεί υποδειγματικά τα τελευταία χρόνια, έχοντας τεράστιο αρχαιολογικό έργο σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Μήνυμα στην Κυβέρνηση «πως η Δυτική Μακεδονία έχει συγκεκριμένες διεξόδους στην εργασία και δεν είναι μόνο λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, αλλά υπάρχει και ο πολιτισμός», έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μανώλης Βογιατζής επισήμανε ότι η «επίθεση» στους συγκεκριμένους εργαζόμενους είναι ενταγμένη σε «μία γενικότερη επίθεση στην Εργατική Τάξη» και δεν πρέπει να μπει ως μοναδική περίπτωση. «Μπροστάρης», τόσο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με έδρα την Αιανή Κοζάνης, όσο και άλλων εργαζομένων, ζήτησε να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αντώνης Κύρινας.

Οι εργαζόμενοι της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
των περιφερειακών ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών
προγραμμάτισαν για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 στάση εργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και την κατάληψή του την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.




ερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου