Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ζητείται η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ

Σε παραίτηση καλεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρο Ζερβό η ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ, η οποία σε ανοιχτή επιστολή της τον χαρακτηρίζει «Δούρειο Ίππο» της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αποδεχόμενος να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική για την είσπραξη του έκτακτου χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ διευκολύνει το στόχο της κυβέρνησης για απαξίωση της επιχείρησης η οποία «θα γίνει μια εύκολη λεία στα χέρια των ιδιωτών αρπακτικών, με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τον Έλληνα καταναλωτή».

Στην ανοιχτή επιστολή της ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Παραιτήσου κυρ. Αρθούρε
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διαλύσεις μια Επιχείρηση είναι να την φθείρεις εκ των έσω, έχοντας τους κατάλληλους Δούρειους Ίππους.
Στην ΔΕΗ ο κατάλληλος Δούρειος Ίππος είναι η Διοίκησή της και συγκεκριμένα ο ανούσιος, ανύπαρκτος, δειλός και αναποτελεσματικός κ. Ζερβός μαζί με τα φερέφωνά του που ο ίδιος έχει διορίσει. Τα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της Επιχείρησης το αποδεικνύουν, πλήρης διάλυση παντού, με αποκορύφωμα το τελευταίο συμβάν με το χαράτσι που επέβαλε η υπόδουλη Κυβέρνησή του σε όλους τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Ζερβός έσπευσε πρώτος, ως οσφυοκάμπτης και σύγχρονη θεραπαινίδα, να αποδεχθεί και να διευκολύνει την εφαρμογή του ανάλγητου χαρατσιού σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και της ίδιας της ΔΕΗ.
Με αυτή του την κίνηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε οικονομικό μαρασμό, λόγω της μεγάλης αύξησης των ανεξόφλητων λογαριασμών όπου έως τώρα έχουν φτάσει τα 822 εκατ. ευρώ, και τους εργαζόμενους σε εργασιακή ανασφάλεια .
Ταυτόχρονα είναι έτοιμος, όπως απεδείχθη, να επιβάλει νέα μεγάλη μείωση μισθών (ίσως τη μεγαλύτερη) επί δικαίων και αδίκων, παριστάνοντας των «Σοσιαλ(η)στικό Ηρώδη» των εργαζομένων.

Όταν οι όμοιοί του Διοικητές άλλων ΔΕΚΟ δεν έχουν κάνει ούτε τις προηγούμενες μειώσεις μισθών στους υπαλλήλους τους. Ο κ. Ζερβός και η παρέα του προθυμοποιείται να είναι πάντα βασιλικότερος του βασιλέως, μόνο και μόνο να μην χάσει τη ζεστή καρέκλα του και οι κολαούζοι του με τους παχυλούς μισθούς τους, ρίχνοντας τα βάρη των περικοπών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους.
Η ΔΕΗ θα απαξιωθεί και θα γίνει μια εύκολη λεία στα χέρια των ιδιωτών αρπακτικών, με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τον Έλληνα καταναλωτή.
Αυτό το ρόλο παίζει ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος κ. Α. Ζερβός.
Εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ και κατ επέκταση της Κυβερνητικής πολιτικής. Ξέχασε της δηλώσεις του περί παραίτησης αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί.

Μήπως όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τον αφανισμό της Επιχείρησης; Με την τακτική που ακολουθεί σε μικρό χρονικό διάστημα η Επιχείρηση δεν θα μπορεί να καταβάλει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων της.
Είναι ώρα να παραιτηθείτε κ. Διευθύνων Σύμβουλε για να σωθεί η ΔΕΗ από την εγκληματική πολιτική σας μιας και αποδειχθήκατε ανάξιος για τη θέση αυτή, εσείς και οι πραιτοριανοί που σας περιστοιχίζουν.

Είστε περαστικός από την Επιχείρηση, οι εργαζόμενοι όμως όχι και δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν εσάς και τα τσιράκια σας
Ως εδώ η διοίκησή σας, φτάνει πια η καταστροφή σας.
Τώρα πια «Ο βασιλιάς Αρθούρος είναι γυμνός».



αναδημοσίευση από: ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου