Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Θετική εξέλιξη για τους συνταξιούχους


Δεν θα υποστούν τελικά τη μείωση του 40% οι συνταξιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία των υπερβαρέων και ανθυγιεινών και είναι κάτω των 55 ετών, καθώς υπήρξε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε απ΄ τη Βουλή την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Παντελής Αποστολίδης εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε καθώς υπήρξε δραστηριοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ώστε να γίνει τελικά δεκτή η τροπολογία απ΄ τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και να μην ισχύσει η αρχική πρόβλεψη. Λόγω της εξέλιξης αυτής ωφελημένοι θα είναι περισσότεροι από 1.000 σημερινοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έχουν όφελος της τάξης των 300 έως 400 ευρώ.
Ο αριθμός των συνταξιούχων που θα ωφεληθούν απ΄ τη ρύθμιση αυτή μόνο στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να φτάσει τις 3.000, περίπου, μέχρι και το 2015. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο στην ενέργεια «Σπάρτακος», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα μετά την συντονισμένη δράση του Σωματείου και της ΓΕΝΟΠ.



ερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου