Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΛ.ΑΣ. Η Δυτική Μακεδονία να παραμείνει πιο ασφαλής περιοχή


Υπογράμμισε στην εκδήλωση για τη γιορτή του προστάτη της Αστυνομίας,
ο ΓΑΔ Βάιος Χονδρός

«Μόνιμη επιδίωξη είναι να παραμείνει η Δυτική Μακεδονία μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας, πράγμα που αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα σε βασικές κατηγορίες αδικημάτων, που επηρεάζουν αρνητικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του εορτασμού του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου.

Αναφερόμενος στα φετινά αποτελέσματα της μάχης κατά της εγκληματικότητας σε σχέση με το 2010, ο Βάιος Χονδρός, υπογράμμισε ότι «παρατηρείται μείωση των κλοπών διαρρήξεων, αύξηση του ποσοστού εξιχνιάσεων πάνω από 50%, καθώς και πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε το αστυνομικό προσωπικό και τα στελέχη για τις συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν για το «καλό της κοινωνίας, της πατρίδας και της Ελληνικής Αστυνομίας» και τους κάλεσε «να συνεχίσουν και να επαυξήσουν τις προσπάθειές τους, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος της κοινωνίας».
Επίσης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής εξήρε «την εμπιστοσύνη των πολιτών που δείχνουν στην αστυνομία», επισημαίνοντας: «Σε μια εποχή που οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στην πολιτεία να καταβάλει τις απαιτούμενες οικονομικές δαπάνες για τον υλικοτεχνικό εκσυγχρονισμό του Σώματος και την ενίσχυση του εισοδήματος του Έλληνα αστυνομικού, η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Έλληνα Αστυνομικό, αποτελεί γι’ αυτόν τη μεγαλύτερη ηθική αμοιβή και το βασικό κίνητρο για να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση.
Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι ο πολίτης και η εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλείται καθημερινά να προασπίζει τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την περιουσία των πολιτών. Είναι δίπλα τους υπηρετώντας το αυτονόητο. Η ανιδιοτέλεια, η προσφορά στο συνάνθρωπο, το επικίνδυνο τόλμημα, η αυτοθυσία είναι η καθημερινότητά μας και δεν αποτελούν είδηση για μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγωνιζόμαστε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, οπλισμένοι με θάρρος, αποφασιστικότητα και ομοψυχία για να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. Μόνο μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που εγγυάται τη ζωή και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία. Η ασφάλεια αναδεικνύεται σήμερα περισσότερο από ποτέ, πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών που η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να εγγυηθεί».

Για την ημέρα της εορτής του προστάτη της αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, ο Β. Χονδρός, επισήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι μια μέρα προβληματισμού γιατί διανύουμε μια κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία περίοδο, είναι μια μέρα αποτίμησης του έργου, που επιτάσσει να μην ξεχνούμε την καθημερινή μας υποχρέωση να υπηρετούμε ευόρκως τη δημοκρατική μας πολιτεία και τους θεσμούς της, να προστατεύουμε τα δικαιώματα των πολιτών και να αγωνιζόμαστε για την περιστολή του εγκλήματος».

Τέλος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής διαβεβαίωσε ότι «εδώ στη Δυτική Μακεδονία, συνεχίζουμε ακούραστα και αταλάντευτα να μαχόμαστε για τη διατήρηση της έννομης τάξης και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, έχοντας ως αρχή μας τη σύννομη δράση με ανθρώπινο μέτρο, πάντοτε με κοινωνική συναίνεση και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών».

Στο πλαίσιο εορτασμού του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου, χτες το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, δοξολογία και δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης.
Παρέστησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ενώ λόγω απουσίας του Γιώργου Δακή και των αντιπεριφερειαρχών στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, την περιφέρεια εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κυριάκος Μιχαηλίδης και Γιάννης Στεφανίδης. Επίσης παρέστησαν ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Γιώργος Καραΐτσης, εκπρόσωποι φορέων, του στρατού και της πυροσβεστικής.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου