Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Πτολεμαΐδα: Πήγε με μαχαίρι σε αγώνα πόλο


Έναν 19χρονο νεαρό άνδρα συνέλαβαν σήμερα το απόγευμα για παράνομη οπλοφορία και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας.

Ειδικότερα, μετά από σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 19χρονο κατά την είσοδό του στο κλειστό κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας, πριν από τη διεξαγωγή αγώνα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας, διαπιστώθηκε ότι έφερε παράνομα μαχαίρι, επιμελώς κρυμμένο, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων. Το μαχαίρι κατασχέθηκε και η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΕΡΑ Κοζάνης

Δημοσίευμα της Voice of America για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης και το πρόγραμμα «Hλιος»


«Οι Eλληνες κοιτούν προς τον ήλιο για την οικονομική σωτηρία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Voice of America (Η φωνή της Αμερικής» με αναφορά στο φωτοβολταϊκό πάρκο, που θα δημιουργηθεί στην περιοχή αλλά και στο πρόγραμμα «Hλιος».

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα. Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Εκμίσθωση καλλιεργούμενων εκτάσεων σε νέους αγρότες


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στις 28/09/2011 αποφάσισε για την εκμίσθωση καλλιεργούμενων εκτάσεων του Δήμου σε νέους αγρότες με στόχο την ανάπτυξη δυναμικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Βασική προϋπόθεση για την εκμίσθωση είναι οι νέοι να είναι ηλικίας μέχρι 40 ετών και να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τον αγροτικό – κτηνοτροφικό τομέα.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις.
Τις αιτήσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή από Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Επίσης στις συνεδριάσεις της επιτροπής θα συμμετέχουν (με γνωμοδοτικό ρόλο) εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, Αγροτικών Συνεταιρισμών, κτηνοτροφικών συλλόγων και εκπρόσωπος της νεολαίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 24/10/2011 μέχρι την Παρασκευή 11/11/2011.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου στα Σέρβια.

Στα ύψη οι δείκτες ρύπανσης στο ενεργειακό λεκανοπέδιο


Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας, καθώς στο κόκκινο βρίσκονται τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Οικισμό της ΔΕΗ και στους Αναργύρους Φλώρινας.
Ιδιαίτερα ο Οικισμός της ΔΕΗ και των Αναργύρων πνίγηκαν στην τέφρα και τη σκόνη που εκπέμπουν οι γειτονικοί σε αυτούς λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ, καθώς τόσο την Πέμπτη όσο και χθες Παρασκευή οι σταθμοί μέτρησης της ρύπανσης είχαν καθηλωθεί στο ανώτατο όριο ρύπανσης, έδειχναν δηλαδή 10/10 σε μια κλίμακα μέτρησης της ρύπανσης από το 0 έως 10, πράγμα που αποτυπωνόταν με βαθύ κόκκινο χρώμα και στο σχετικό χάρτη στην ηλεκτρονική σελίδα του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στο πορτοκαλί, σημείο δηλαδή συναγερμού ήταν την Πέμπτη οι δείκτες ρύπανσης στους οικισμούς της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου, αλλά και στην πόλη της Φλώρινας.

Θετική εξέλιξη για τους συνταξιούχους


Δεν θα υποστούν τελικά τη μείωση του 40% οι συνταξιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία των υπερβαρέων και ανθυγιεινών και είναι κάτω των 55 ετών, καθώς υπήρξε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε απ΄ τη Βουλή την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Παντελής Αποστολίδης εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε καθώς υπήρξε δραστηριοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ώστε να γίνει τελικά δεκτή η τροπολογία απ΄ τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και να μην ισχύσει η αρχική πρόβλεψη. Λόγω της εξέλιξης αυτής ωφελημένοι θα είναι περισσότεροι από 1.000 σημερινοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έχουν όφελος της τάξης των 300 έως 400 ευρώ.
Ο αριθμός των συνταξιούχων που θα ωφεληθούν απ΄ τη ρύθμιση αυτή μόνο στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να φτάσει τις 3.000, περίπου, μέχρι και το 2015. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο στην ενέργεια «Σπάρτακος», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα μετά την συντονισμένη δράση του Σωματείου και της ΓΕΝΟΠ.ερα

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται βοήθεια από την... Νορβηγία


Εμπειρογνώμονες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
καταφθάνουν στην Αθήνα

Βοήθεια από τη Νορβηγία ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα της φοροδιαφυγής, και να θέσει ένα τέλος στα συνεχιζόμενα μειωμένα έσοδα και την αύξηση της παραοικονομίας.
Αυτά αποκάλυψε ο Erik Lahnstein, Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Aftenposten, αναφέροντας μάλιστα και το ότι το κάλεσμα απευθύνθηκε από κοινού με την ΕΕ. "Είμαστε ήδη σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελλάδα, για να βρούμε μία φόρμουλα συνεργασίας ώστε να βελτιώσουμε τη διαφάνεια της ελληνικής οικονομίας", ανέφερε ο Lahnstein. Το αίτημα κοινοποιήθηκε μάλιστα από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει επισημοποιηθεί.

Τα έσοδα της νορβηγικής κυβέρνησης από τη φορολογία είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν ένα ομολογουμένως "ακριβό" σύστημα κοινωνικών παροχών και συντάξεων. Οι Νορβηγοί βλέπουν πλέον τη φοροδοτική τους ικανότητα ως καθήκον απέναντι στο κράτος, ανέφερε ο Υπουργός.

H Γερμανία Στρέφεται στον Ελληνικό Ήλιο για Διέξοδο στην Ενεργειακή Βιομηχανία της


Δίκτυα και χρηματοδότηση είναι οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν το κατά πόσον τελικά ο ελληνικός ήλιος θα καταφέρει να δώσει την αναγκαία διέξοδο στη γερμανική ενεργειακή βιομηχανία, που πιέζεται πολλαπλώς, και παράλληλα την επίσης αναγκαία αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.

Λίγους μόλις μήνες μετά την αρχική σύλληψη της ιδέας για την εξαγωγή στη Γερμανία ηλιακής ενέργειας που θα παράγεται στην Eλλάδα, το project Helios, αν και αρκετά φιλόδοξο και τεχνικά πολύπλοκο, δείχνει να κατακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, την απαραίτητη πολιτική στήριξη των δύο χωρών που εμπλέκονται σε αυτό (Eλλάδας και Γερμανίας), την κατ' αρχήν θετική ανταπόκριση της Eυρωπαϊκής Eνωσης για τη χρηματοδότησή του, καθώς και της Eυρωπαϊκής Tράπεζας Eπενδύσεων.

Κατάληψη Μουσείου Αιανής


Οι εργαζόμενοι της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών, συμμετείχαν με πολύμορφες κινητοποιήσεις στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, δηλώνοντας πως «δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τον εξευτελιστικό, αναξιοπρεπή και παντελώς άδικο διωγμό αυτών που εμπνεύστηκαν, εργάστηκαν σκληρά και υλοποίησαν το τεράστιο αυτό έργο».
Ειδικότερα, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, παραμονή της απεργίας, προχώρησαν σε στάση εργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Την Τετάρτη, πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, προχώρησαν από το πρωί σε κατάληψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, ενώ στη συνέχεια έδωσαν «βροντερό παρόν» στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, με πανό, σημαίες και συνθήματα.

ΕΛ.ΑΣ. Η Δυτική Μακεδονία να παραμείνει πιο ασφαλής περιοχή


Υπογράμμισε στην εκδήλωση για τη γιορτή του προστάτη της Αστυνομίας,
ο ΓΑΔ Βάιος Χονδρός

«Μόνιμη επιδίωξη είναι να παραμείνει η Δυτική Μακεδονία μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας, πράγμα που αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα σε βασικές κατηγορίες αδικημάτων, που επηρεάζουν αρνητικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του εορτασμού του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου.

Αναφερόμενος στα φετινά αποτελέσματα της μάχης κατά της εγκληματικότητας σε σχέση με το 2010, ο Βάιος Χονδρός, υπογράμμισε ότι «παρατηρείται μείωση των κλοπών διαρρήξεων, αύξηση του ποσοστού εξιχνιάσεων πάνω από 50%, καθώς και πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε το αστυνομικό προσωπικό και τα στελέχη για τις συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν για το «καλό της κοινωνίας, της πατρίδας και της Ελληνικής Αστυνομίας» και τους κάλεσε «να συνεχίσουν και να επαυξήσουν τις προσπάθειές τους, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος της κοινωνίας».
Επίσης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής εξήρε «την εμπιστοσύνη των πολιτών που δείχνουν στην αστυνομία», επισημαίνοντας: «Σε μια εποχή που οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στην πολιτεία να καταβάλει τις απαιτούμενες οικονομικές δαπάνες για τον υλικοτεχνικό εκσυγχρονισμό του Σώματος και την ενίσχυση του εισοδήματος του Έλληνα αστυνομικού, η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Έλληνα Αστυνομικό, αποτελεί γι’ αυτόν τη μεγαλύτερη ηθική αμοιβή και το βασικό κίνητρο για να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση.
Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι ο πολίτης και η εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή


Από τη ΔΕ Α.Ε. περιοχή Κοζάνης, ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
και από ώρα τα το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικισμούς Σιάτιστας- Γαλατινής και στην Μπάρα Σιάτιστας.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα.
Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Καταργούνται μονάδες Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου


Περικοπές και στο στρατό
Ακάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόικας.

Ανάλογες κινήσεις ετοιμάζονται σε Αεροπορία και Ναυτικό.

Το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί ως ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο.

Πρακτικά ο ελληνικός στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.

Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.

Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.defencenet

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα


Για 5η χρονιά διοργανώθηκε η εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 26 χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Πολωνία, Δανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ισπανία, Σλοβακία, Μάλτα, Κύπρος, Ιταλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Φιλανδία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, Ρουμανία), το Σάββατο βράδυ, 15 Οκτωβρίου 2011, σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η εκδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πάνω από 25 νυχτερινά κέντρα και μπαράκια σε 17 πόλεις της Ελλάδας.

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει... Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Η κύρια αιτία για την ενέργεια αυτή είναι το ότι η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα, μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου, παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων.

Κατά της κατάργησης του Τελωνείου Σιάτιστας


Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Τελωνείου Σιάτιστας εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά την ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ενώ με ψήφισμα που ενέκριν ζητά την εξαίρεση του Τελωνείου Σιάτιστας από τη λίστα των υπό κατάργηση τελωνείων.

Η αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εστιάζεται στους παρακάτω λόγους, όπως αναφέρει στο ψήφισμά του:

1.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε το Λούνα Παρκ Προσκοπικών Παιχνιδιών στο Βελβεντό


Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το "Λούνα Παρκ Προσκοπικών Παιχνιδιών" που διοργάνωσε η "Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού" και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κοζάνης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Λόγω κακοκαιρίας η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Βελβεντού. Παρά την αλλαγή του χώρου το κέφι, η ζωντάνια και η δημιουργικότητα των παιδιών ήταν αυτό που κυριάρχησε στις 3 περίπου ώρες που διήρκησε το Λούνα Παρκ.

Περισσότερα από 200 παιδιά απο την Κοζάνη και το Βελβεντό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε προσκοπικά παιχνίδια και να γνωριστούν με τους μικρούς προσκόπους αλλά και τα στελέχη της Τοπικής Προσκοπικής Κίνησης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας Προσκοπικού Συστήματος στο Βελβεντό προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς σε εκδήλωση ενημέρωσης το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, όπου ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο οι Πρόσκοποι της Κοζάνης θα έχουν προετοιμάσει τις πρώτες Προσκοπικές συγκεντρώσεις των νέων τμημάτων στο Βελβεντό, στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν.

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Υπέρ της συνέχισης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας


Την αντίθεσή του με την ψήφιση του πολυνοσχεδίου και τη συνέχιση λειτουργίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με ομόφωνο ψήφισμα που ενέκρινε εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το οποίο με τις διατάξεις του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Το περιφερειακό συμβούλιο με το ομόφωνο ψήφισμά τους ζητά ειδικότερα:

Εντυπωσιακή η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στη σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα πλάνα από την Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης στο 5λεπτο βίντεο που ακολουθεί
είναι χαρακτηριστικά.

Δείτε το...
kozan gr

Σήμερον αύριο κλειστόν


Πυκνό το απεργιακό μέτωπο καθώς Συνδικάτα, εργαζόμενοι, κοινωνικοί φορείς και απλοί πολίτες, έρχονται σε ρήξη με το πολιτικό σύστημα σήμερα και αύριο, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, αντιδρώντας στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο, στις περικοπές των αποδοχών, την εργασιακή εφεδρεία και στα σχέδια για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ την Σήμερα κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναμένεται να παραλύσει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Σήμερα πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ το οποίο θα συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα.

Αύριο η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και οι βιοτέχνες και έμποροι(ΓΣΕΒΕΕ). Το σύνθημά τους είναι "Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια ημέρα για να μη μας τα κλείσουν για πάντα". Ετσι κλειστά αναμένεται να μείνουν καταστήματα, αρτοποιεία , βενζινάδικα.

Επίσης για σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο στις αστικές συγκοινωνίες έχει ως εξής:

«Εμπνέει» η... κατάντια του Έλληνα!Η γαλλική σατιρική εκπομπή «Les Guignols de l’ Info» αντλεί τα θέματά της από την καθημερινότητα.

Έτσι, δεν άργησε να ασχοληθεί και με το ελληνικό πρόβλημα, που μεταφράζεται σε χρέος, ψαλίδι στους μισθούς και στις συντάξεις, απεργίες και διαμαρτυρίες, και το οποίο δίνει τροφή σε πολλά μέσα ενημέρωσης παγκόσμιου βεληνεκούς σε τέτοιο σημείο μάλιστα που έχει γίνει κοινότυπο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα της δημοφιλούς γαλλικής σατιρικής εκπομπής και έχει θέμα μερικούς επιστήμονες που αναζητούν τον άνθρωπο του μέλλοντος.

Στο πείραμα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Κώστας ο Έλληνας. Ποιος είναι ο Κώστας; Ένας τσολιάς ο οποίος τελεί υπό παρακολούθηση από ειδικούς επιστήμονες. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον των μελετητών είναι ότι: «Σπάει πέτρες σαν κατάδικος με τη βαριοπούλα χωρίς να διαμαρτύρεται. Δεν αντιδρά παρά τ΄άγριο τσεκούρωμα στο μισθό του αλλά και στη σύνταξή του».

«Ο λόγος;» αναρωτιούνται.Η απάντηση δεν αργεί να δοθεί από τους ίδιους. «Μα έχουμε κρίση και χρωστάει ένα κάρο λεφτά».

Η επιμονή του είναι αυτή που κάνει εντύπωση στους επιστήμονες οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δικαίως του κατέχει τον τίτλο του ανθρώπου του μέλλοντος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος του μέλλοντος έχει ένα όνομα: ο Έλληνας».

Και αφού το πείραμα στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε οι επιστήμονες είναι έτοιμοι να μεταφέρουν το πείραμά τους σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε το βίντεο:

newsbeast

Τι θα γίνει με τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων: Εφεδρεία και Τειρεσίας


Οι αλλαγές στη ζωή των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που απομακρύνονται από τις θέσεις τους με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αγγίζει άλλη μία πλευρά: τη σχέση τους με τις τράπεζες. Οι περισσότεροι θα πρέπει να ρυθμίσουν τα δάνειά τους για να προσαρμοστούν στις μειωμένες αποδοχές τους, ενώ θα χάσουν την πρόσβασή τους σε νέες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, σαν να είχαν γραφτεί στη «μαύρη λίστα» της Τειρεσίας Α.Ε.

Το πρόβλημα που θα προκύψει με την εξυπηρέτηση των χιλιάδων δανείων δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας έχει απασχολήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι:

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ρυθμίζονται τα σχετικά με την αποπληρωμή των στεγαστικών και άλλων συναφών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.) που έχουν ληφθεί από υπαλλήλους που εντάσσονται στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία.

Επίσης μπορεί να οργανώνονται προγράμματα του Τ.Π. για την αναχρηματοδότηση από αυτό και άλλων συναφών δανείων που έχουν λάβει υπάλληλοι που εντάσσονται στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία από άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Ε.Β.Ε. Κοζάνης: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας


Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών οι οποίοι αποφάσισαν το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεών τους σήμερα Τετάρτη 19 Οκτώβρη, εκφράζει το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης με ψήφισμά του, με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι «εάν δεν υπάρξουν άμεσα κίνητρα και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός της περιοχής μας θα πληγεί ανεπανόρθωτα».

Ταυτόχρονα καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναθεωρήσει πολιτικές και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και τις λύσεις που θα προάγουν το κοινό συμφέρον και θα αποτρέψουν την περαιτέρω απειλούμενη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας, η οποία θα είναι καταστροφική για την οικονομία και την απασχόληση.

Το ψήφισμα του ΕΒΕ έχει ειδικότερα ως εξής:

«Η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Κοζάνης (ΕΒΕ) με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών με κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεών τους στις 19 Οκτωβρίου 2011, στη συνεδρίασή της στις 12 Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε να προβεί στη σύνταξη και δημοσιοποίηση του παρόντος ψηφίσματος, με το οποίο εκφράζει :

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Η «μητέρα όλων των απεργιών» αύριο και την Πέμπτη


Με τη «μητέρα των απεργιών» οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το ερχόμενο σαρανταοκτάωρο αντιδρούν στα φορολογικά μέτρα, στο ενιαίο μισθολόγιο, στις περικοπές αποδοχών, στην εργασιακή εφεδρεία, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την εντεινόμενη ύφεση.

Η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα αναμένεται να παραλύσει αύριο και την Πέμπτη λόγω της 48ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην Ομόνοια. Την Πέμπτη η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση μετέχουν και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΒΕΕ (βιοτέχνες - έμποροι) με σύνθημα «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια μέρα, για να μη μας τα κλείσουν για πάντα» και καλούν τους εμπόρους, καταστηματάρχες και βιοτέχνες να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους. Στο πλαίσιο αυτό θα είναι κλειστά και τα πρατήρια καυσίμων.

Ζητείται η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ

Σε παραίτηση καλεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρο Ζερβό η ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ, η οποία σε ανοιχτή επιστολή της τον χαρακτηρίζει «Δούρειο Ίππο» της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αποδεχόμενος να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική για την είσπραξη του έκτακτου χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ διευκολύνει το στόχο της κυβέρνησης για απαξίωση της επιχείρησης η οποία «θα γίνει μια εύκολη λεία στα χέρια των ιδιωτών αρπακτικών, με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τον Έλληνα καταναλωτή».

Στην ανοιχτή επιστολή της ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Παραιτήσου κυρ. Αρθούρε
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διαλύσεις μια Επιχείρηση είναι να την φθείρεις εκ των έσω, έχοντας τους κατάλληλους Δούρειους Ίππους.
Στην ΔΕΗ ο κατάλληλος Δούρειος Ίππος είναι η Διοίκησή της και συγκεκριμένα ο ανούσιος, ανύπαρκτος, δειλός και αναποτελεσματικός κ. Ζερβός μαζί με τα φερέφωνά του που ο ίδιος έχει διορίσει. Τα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα της Επιχείρησης το αποδεικνύουν, πλήρης διάλυση παντού, με αποκορύφωμα το τελευταίο συμβάν με το χαράτσι που επέβαλε η υπόδουλη Κυβέρνησή του σε όλους τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Ζερβός έσπευσε πρώτος, ως οσφυοκάμπτης και σύγχρονη θεραπαινίδα, να αποδεχθεί και να διευκολύνει την εφαρμογή του ανάλγητου χαρατσιού σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και της ίδιας της ΔΕΗ.
Με αυτή του την κίνηση οδηγεί τη ΔΕΗ σε οικονομικό μαρασμό, λόγω της μεγάλης αύξησης των ανεξόφλητων λογαριασμών όπου έως τώρα έχουν φτάσει τα 822 εκατ. ευρώ, και τους εργαζόμενους σε εργασιακή ανασφάλεια .
Ταυτόχρονα είναι έτοιμος, όπως απεδείχθη, να επιβάλει νέα μεγάλη μείωση μισθών (ίσως τη μεγαλύτερη) επί δικαίων και αδίκων, παριστάνοντας των «Σοσιαλ(η)στικό Ηρώδη» των εργαζομένων.

Όταν οι όμοιοί του Διοικητές άλλων ΔΕΚΟ δεν έχουν κάνει ούτε τις προηγούμενες μειώσεις μισθών στους υπαλλήλους τους. Ο κ. Ζερβός και η παρέα του προθυμοποιείται να είναι πάντα βασιλικότερος του βασιλέως, μόνο και μόνο να μην χάσει τη ζεστή καρέκλα του και οι κολαούζοι του με τους παχυλούς μισθούς τους, ρίχνοντας τα βάρη των περικοπών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους.
Η ΔΕΗ θα απαξιωθεί και θα γίνει μια εύκολη λεία στα χέρια των ιδιωτών αρπακτικών, με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και τον Έλληνα καταναλωτή.
Αυτό το ρόλο παίζει ο σύγχρονος Δούρειος Ίππος κ. Α. Ζερβός.
Εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ και κατ επέκταση της Κυβερνητικής πολιτικής. Ξέχασε της δηλώσεις του περί παραίτησης αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί.

Μήπως όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τον αφανισμό της Επιχείρησης; Με την τακτική που ακολουθεί σε μικρό χρονικό διάστημα η Επιχείρηση δεν θα μπορεί να καταβάλει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων της.
Είναι ώρα να παραιτηθείτε κ. Διευθύνων Σύμβουλε για να σωθεί η ΔΕΗ από την εγκληματική πολιτική σας μιας και αποδειχθήκατε ανάξιος για τη θέση αυτή, εσείς και οι πραιτοριανοί που σας περιστοιχίζουν.

Είστε περαστικός από την Επιχείρηση, οι εργαζόμενοι όμως όχι και δεν χρωστάνε τίποτε να πληρώνουν εσάς και τα τσιράκια σας
Ως εδώ η διοίκησή σας, φτάνει πια η καταστροφή σας.
Τώρα πια «Ο βασιλιάς Αρθούρος είναι γυμνός».αναδημοσίευση από: ptolemeos

Λαϊκό Πανεπιστήμιο ΚοζάνηςΕισήγηση στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο με θέμα :

" Ο Μέγας Αλέξανδρος στους λαούς της Ανατολής "

Εισηγήτρια Θεοδώρα Ζαμπάκη

Δρ Ελληνοαραβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 22/10/2011

στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Κοζάνης στις 18.00


Πρόγραμμα ''Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα''- Νέα παράταση υποβολής προτάσεων για 1η Νοεμβρίου 2011


Το Πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" κυρίως αποσκοπεί στην:

Ενίσχυση της δημιουργίας / ίδρυσης επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή/και μία καταγεγραμμένη / κατοχυρωμένη αλλά μη εισέτι εμπορικά αξιοποιημένη τεχνογνωσία, σε επιχειρηματική καινοτομία.
Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών νεοσύστατων και νέων επιχειρήσεων (οι οποίες έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις) οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών υπό τη μορφή της εμπορικής διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών ή την επέκταση / διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με τα εξής χαρακτηριστικά:

Καινοτομία
Υψηλή ποιότητα επιχειρηματικής ομάδας. (Παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό / κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κλπ.)


περισσότερα ΕΔΩ

Στο δήμο Κοζάνης ανατέθηκε ο βιολογικός καθαρισμός Αιανής


Το έργο του βιολογικού καθαρισμού Αιανής παραχωρήθηκε για υλοποίηση στο δήμο Κοζάνης, καθώς ο δήμος είναι πλέον ο δικαιούχος, που μέχρι πρότινος ήταν η πρώην νομαρχία Κοζάνης.

Περιφερειακή και δημοτική αρχή διαβεβαίωσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι δύο πλευρές συνεργάζονται άψογα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και πολλών άλλων. Για το έργο «εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Αιανής», προϋπολογισμού 2.485.000 ευρώ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, σημείωσε ότι «αποφασίστηκε από κοινού μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κοζάνης, η παραχώρηση για υλοποίηση του έργου, στο δήμο».
Πρόσθεσε ότι «η ενότητα, η σύνθεση και η κοινή προσπάθεια είναι τα απαραίτητα στοιχεία να προχωρήσουμε μπροστά και να δώσουμε λύσεις σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα. Αυτή είναι η στρατηγική που προωθεί με υπευθυνότητα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Γ. Δακής πρόσθεσε ότι «μόλις ο δήμος Κοζάνης λάβει επίσημα την απόφαση αλλαγής του δικαιούχου, θα προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, υπογράμμισε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα, εμείς θα συνεργαστούμε για να προωθήσουμε έργα που χρειάζεται η περιοχή», διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι ο δήμος Κοζάνης είναι έτοιμος για την υλοποίηση του έργου.

Η «μικρομεσαία» ρύπανση πανταχού παρούσα. Καταγγελίες από την περιοχή μεταξύ Κρόκου – Κοζάνης.


Η καταθλιπτική κυριαρχία της ΔΕΗ ως βασικού ρυπαντή της περιοχής αφήνει στο περιθώριο τη ρύπανση από αστικές, γεωργικές ή βιοτεχνικές δραστηριότητες, η οποία συνήθως περνά στο «ντούκου». Τυπικοί εκπρόσωποι της «μικρομεσαίας» ρύπανσης αρκετά λατομεία, ασφαλτάδικα, σκουπιδότοποι, βυρσοδεψεία, σφαγεία, κλπ, τα οποία έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης μετά από καταγγελίες περιοίκων. Ο έλεγχος είναι πλημμελής έως ανύπαρκτος, (για να μην πούμε ότι μερικές τέτοιες εγκαταστάσεις δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας !).

Τα τελευταία δύο κρούσματα αφορούν την περιοχή ανάμεσα στην Κοζάνη και στον Κρόκο. Αρκετοί πολίτες έχουν παραπονεθεί το τελευταίο διάστημα για τις εξής περιπτώσεις :
Καύση καλωδίων. Ιδιώτης καίει - χωρίς άδεια και μέτρα προστασίας - καλώδια με πλαστικό περίβλημα προκειμένου να πάρει τα χάλκινα σύρματα (Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή του χαλκού είχε ανεβεί διεθνώς στα ύψη). Η καύση γίνεται σε ανοιχτό χώρο που χρησιμοποιείται για συγκέντρωση παλιών αντικειμένων κάθε είδους (παλιατζίδικο).
Τα καλώδια καίγονται σε ανοιχτά βαρέλια και ντουμανιάζει ο τόπος ! (Εγκατάσταση … hi tec).

Δυτική Μακεδονία: Συμπαράσταση στη Εφορία Αρχαιοτήτων


Τη συμπαράστασή του στο έργο της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και στις επερχόμενες αλλαγές με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου εκφράζει με ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σημερινή (17/10/2011) συνεδρίαση του συμβουλίου παρευρέθηκαν εργαζόμενοι της Εφορείας, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει, τόσο η εφεδρεία των υπαλλήλων όσο και η επερχόμενη συγχώνευση Εφορειών.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «αφανισμός» της Εφορείας, η οποία όπως ανέφερε λειτουργεί υποδειγματικά τα τελευταία χρόνια, έχοντας τεράστιο αρχαιολογικό έργο σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Μήνυμα στην Κυβέρνηση «πως η Δυτική Μακεδονία έχει συγκεκριμένες διεξόδους στην εργασία και δεν είναι μόνο λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, αλλά υπάρχει και ο πολιτισμός», έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μανώλης Βογιατζής επισήμανε ότι η «επίθεση» στους συγκεκριμένους εργαζόμενους είναι ενταγμένη σε «μία γενικότερη επίθεση στην Εργατική Τάξη» και δεν πρέπει να μπει ως μοναδική περίπτωση. «Μπροστάρης», τόσο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με έδρα την Αιανή Κοζάνης, όσο και άλλων εργαζομένων, ζήτησε να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αντώνης Κύρινας.

Οι εργαζόμενοι της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
των περιφερειακών ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών
προγραμμάτισαν για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 στάση εργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και την κατάληψή του την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.
ερα

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Αφαιρούνται άδειες από καφέ-μπαρ της πόλης;


Αρκετά πιθανό εμφανίζεται, πλέον, το ενδεχόμενο αφαίρεσης αδειών από καφέ-μπαρ της Κοζάνης, λόγω παραβάσεων ειδικά στο θέμα με τα τραπεζοκαθίσματα, μετά και από τις διαπιστώσεις και τους σχετικούς ελέγχους που είχε διενεργήσει μέσα στο καλοκαίρι κλιμάκιο του Υγειονομικού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας!

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και για δυο περίπου ώρες δεκάδες ιδιοκτήτες σχεδόν…όλων των κεντρικών καφέ-μπαρ της Κοζάνης βρέθηκαν έξω από το γραφείο του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα και ένας-ένας έδωσαν τις εξηγήσεις τους στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (9μελής).
Η Επιτροπή, η οποία έχει ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, Τρίτη, για να αποφασίσει, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμη και εκείνο της οριστικής αφαίρεσης άδειας για μερικά (ένα-δυο) καταστήματα!

Πεφταστέρια σε κύματα από τις ουρές δύο κομητών


Τα πεφταστέρια θα πέφτουν σε κύματα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Γη συναντά στην πορεία της σωματίδια σκόνης από τις ουρές δύο κομητών.

Υπόθεση Πολύζου


Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και το «Τούνελ» μεταφέρθηκε στη Σιάτιστα για να δει πως εξελίσσεται η υπόθεση του Κωστή που συγκίνησε το πανελλήνιο.

δείτε τη δημοσίευση εδώ

Το απογευμα του σαββατου σχεδον ολη η γειτονια εδωσε καταθεση στην ασφαλεια Κοζανης ,επισης ακουστηκε οτι ο Κωστης ειχε μαθει δεκα πεντε μερες πριν την εξαφανιση του οτι χρωστουσε στις τραπεζες....
radio siatista

Σε αναβρασμό ο χώρος της Δικαιοσύνης


Επί ποδός πολέμου βρίσκεται ο χώρος της Δικαιοσύνης, καθώς παράλληλα με τη δικηγορική αποχή (μέχρι και την Τετάρτη) ξεσηκώνονται οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι, για τη θεσμική και οικονομική τους υποβάθμιση.
Παρά τη συνταγματική απαγόρευση, οι δικαστές προχωρούν από σήμερα σε τρίωρες στάσεις εργασίας (θα δικάζουν, δηλαδή, μέχρι τις 12 το μεσημέρι), ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι προγραμματίζουν 3ωρες αιφνίδιες καταλήψεις δικαστικών μεγάρων με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) επικράτησε κλίμα έντονης δυσφορίας (έως εκρηκτικό) για τα μέτρα "εργασιακής και οικονομικής εξαθλίωσης", ενώ στάλθηκαν προειδοποιητικά μηνύματα ότι θα επανεξεταστούν θέματα συνταγματικότητας του Μνημονίου, αλλά και της κατάρρευσης όλης της προστατευτικής εργατικής - ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι προϋποθέσεις για την απαλλαγή του πόθεν έσχες πρώτης κατοικίας

Τα ψιλά γράμματα και τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή της αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες ανακοίνωσε με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε αναλυτικά και με παραδείγματα τι πρέπει να προσέξετε για να δικαιούστε την απαλλαγή του πόθεν έσχες, μέχρι πότε ισχύει καθώς και υπό ποιους όρους απαλλάσσονται του σχετικού φόρου οι γονικές παροχές.
Η απαλλαγή από το πόθεν έσχες σημαίνει στην πράξη ότι δεν απαιτείται από τον φορολογούμενο η δικαιολόγηση των χρημάτων.

Κλειστή η αγορά της Κοζάνης την Τετάρτη 19 / 10 / 2011


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Η εντεινόμενη οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, εξαντλεί κάθε όριο υπομονής και ελπίδας του ελληνικού λαού, αλλά και επιβίωσης της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας,διαταράσσοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό της ιστό,
με δυσάρεστες συνέπειες ακόμη και για πολλές από τις επόμενες γενιές.

Δε θέλουμε να είμαστε θεατές μιας κυβερνητικής πολιτικής ,που
κάθε εβδομάδα σχεδόν τα στελέχη της , «σκαρφίζονται» νέες σωτήριες οικονομικές μεθόδους αντιμετώπισης του δημοσιονομικού μας προβλήματος , επιβάλλοντας πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα,τα οποία χαρακτηρίζονται άδικα, αρκετά από αυτά αντισυνταγματικά,αλλά και στερούνται οικονομικής λογικής και ηθικής βάσης.

Συνδέσμος Αδειούχων Υδραυλικών Ν. Κοζάνης:Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία

Μπορεί μόλις πρόσφατα η Κυβέρνηση να κατάφερε να περάσει από τη Βουλή το νέο χαράτσι για τα ακίνητα ο λαός όμως θα απαντήσει δυναμικά την έντονη δυσαρέσκειά και αντίθεση του απέναντι στα άδικα αυτά νέα μέτρα.

Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιες αποφάσεις η μικρομεσαία επιχείρηση – ο πλέον κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας- θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση και στον αφανισμό.

Ηδη τα λουκέτα που έχουν μπει στην αγορά είναι αμέτρητα και έχουν οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους και συμπολίτες μας

ΟΧΙ στα νέα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς

ΟΧΙ στην εφαρμογή και καθιέρωση του τέλους επιτηδεύματος.

ΟΧΙ στην μείωση και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

ΟΧΙ στην κατάργηση της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα

ΟΧΙ στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Τώρα οφείλει το Συνδικαλιστικό κίνημα, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και διαχωρισμούς, να αντιδράσει ενωμένο ενάντια στην μαζική απόπειρα ολοκληρωτικής εξαθλίωσης της ζωής μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Συναδέλφους να απαντήσουν δυναμικά και να συμμετέχουν ενεργά στην απεργία την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης στην κεντρική πλατεία στις 10 πμ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣ

Καλή εβδομάδα

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακός πυρετός! Θα νεκρώσουν τα πάντα την ερχόμενη εβδομάδα


Μπορεί τα ΜΜΜ να μην έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα συμμετάσχουν ή όχι στις 48ωρες απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όμως πολλοί τομείς του δημοσίου θα παραλύσουν.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργίες για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Ηδη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετέχουν τα μέλη τους στην απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα νεκρώσουν για 48 ώρες.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Τετάρτη και την Πέμπτη ενω οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου.

'Ετσι, για τρεις ημέρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

24ωρη απεργία θα κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και τα ταξι.

Με 48ωρη απεργία, απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ.. Αυτό σημαίνει πάλι πρόβλημα στα καύσιμα.


newsit

Οι απεργίες ανεβάζουν τη βενζίνη στα ύψη


Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε την απεργία των τελωνειακών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από προσφυγή του Yπουργείου Οικονομικών.

Οι τελωνειακοί είχαν προκηρύξει 10ημερη απεργία, ενώ για αυτό το λόγο το Yπουργείο Ανάπτυξης επέλεξε να βάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο, για να μην φτάσουν και πάλι στα ουράνια οι τιμές. Οι τελωνειακοί συνεδριάζουν πάλι σήμερα για να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους.

Πάντως και μόνο στο άκουσμα της απεργίας, οι οδηγοί σπεύδουν στα πρατήρια, με αποτέλεσμα οι τιμές να πιάνουν ταβάνι και να τρέχει άρον-άρον το Υπουργείο να βάζει πλαφόν.inews

Το Βελβεντό, ο τόπος μου - Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας


Το Βελβεντό είναι ένας όμορφος τόπος προικισμένος απο τη φύση, με κατοίκους που διακρίνονται για το προοδευτικό πνεύμα και την εργατικότητα, τη συμμετοχή στα κοινά, την αγάπη για τον τόπο τους.

Αυξημένη κίνηση για αντιγριπικά εμβόλια σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα


Αυξημένη κίνηση κυρίως από ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, παρατηρείται στα δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, καθώς και στα φαρμακεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, για την διάθεση και χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων.


Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Στέργιος Βελονάς, τόνισε ότι «υπάρχει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ενόψει και της χειμερινής περιόδου».ερα

Οι κορδέλες κόπηκαν αλλά είναι αμφίβολη η λειτουργία του Ειρηνοδικείου

Την διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν θα κλείσει το Ειρηνοδικείο Σερβίων ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Ειρηνοδικείου στα Σέρβια. Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εάν χρειαστεί θα ξαναθέσει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ειρηνοδικείου στην περιοχή.

Ο Φ. Πετσάλνικος προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να κατευνάσει τις ανησυχίες τόσο του δημάρχου Β. Κωσταντόπουλου όσο και των Πολιτών ότι μπορεί να σταματήσει η λειτουργία του Ειρηνοδικείου.

Για την ιστορία το έργο ξεκίνησε το 2003 με πρωτοβουλία του Φ. Πετσάλνικου όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και εγκαινιάστηκε σήμερα από τον ίδιο χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένη η αυριανή του λειτουργία.

Μάλιστα ο δήμαρχος Β. Κωσταντόπουλος αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο πρότεινε μέρος των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου να αναλάβει η δημοτική αρχή. Την απουσία εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης από την τελετή των εγκαινίων επισήμανε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης κ. Β. Τσιότσιας. Σημείωσε ότι ''θα έπρεπε να είναι παρόντες οι του υπουργείου δικαιοσύνης στην παράδοση του Ειρηνοδικείου και όχι μόνο ο πρόεδρος της Βουλής, γιατί έτσι δίνεται η εντύπωση περισσότερο στην τελετή και όχι στην ουσία που είναι η λειτουργία του Ειρηνοδικείου. Ο πρόεδρος της βουλής επισκέφθηκε το Δημαρχείο και περιηγήθηκε στο Κάστρο Σερβίων.veto