Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το ’’Χωριό του Αϊ Βασίλη’’ στην Καστοριά από τις 20 Νοεμβρίου



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Το haircut απειλεί τώρα εταιρείες και φυσικά πρόσωπα

Να συμμετέχουν και οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους φαίνεται ότι θα επιχειρηθεί από το ελληνικό δημόσιο στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό.



Το PSI σχεδιάσθηκε, καταρχήν, για θεσμικούς επενδυτές δηλαδή για τράπεζες, ταμεία, αμοιβαία κεφάλαια και ασφαλιστικές εταιρείες.
Μολονότι είναι δύσκολο να υπολογισθεί το ποσό των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες και ως τέτοιους αναφέρουμε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, εν τούτοις κάποιοι αρχικοί υπολογισμοί μιλούν για ομόλογα που προσεγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ.
Η δυσκολία υπολογισμού των ομολόγων αυτών έγκειται στο γεγονός πως δεν είναι γνωστό πόσα από αυτά τα ομόλογα έχουν καταλήξει στην ΕΚΤ, ως εγγυήσεις, κάτι το οποίο είναι άμεσα υπολογίσιμο για τους θεσμικούς επενδυτές. Η αρχή φαίνεται να γίνεται από τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο οι οποίες θα κληθούν την ερχόμενη εβδομάδα από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να αποτυπώσουν με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα την απομείωση που έχουν ήδη από τα ελληνικά ομόλογα πιθανότατα και στους ισολογισμούς εννεαμήνου.

Ομόλογα ->

Οι 10 τροφές κατά του καρκίνου


Nέα φάρμακα, εξελιγμένα εμβόλια, πρωτοποριακά μηχανήματα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, με στόχο να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τον καρκίνο.

Η λύση, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο απλή από ό,τι φανταζόμαστε.
Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε πει
«Η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου».

Και πιθανώς αυτή του η ρήση να μπορεί να εφαρμοστεί και στην προσπάθεια να βρεθεί ένα τρόφιμο-φάρμακο για τον καρκίνο. Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, υπάρχουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες που φαίνεται να μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου.Ένα διαιτολόγιο, πλούσιο σε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση, όπως αυτό που προτείνει η μεσογειακή διατροφή, δεν μπορεί παρά να συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο. Γνωρίστε τις 10 top τροφές κατά του καρκίνου και εντάξτε τις στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Εχθροί του καρκίνου

Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.

Τροφές αναλυτικότερα

Ανέπαφα τα εισοδήματα των βουλευτών


Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012.

Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα:

- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.

- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)

- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από το περασμένο έτος)

- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)

- Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)

- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)



realpolitics

Έντομα: το φαγητό του μέλλοντος!


Όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται, η κατανάλωση εντόμων αποτελεί το φαγητό του μέλλοντος!

Θεωρείται εναλλακτική κουζίνα που συνεχώς ανεβαίνει στις προτιμήσεις του κοινού. Μάλιστα αποτελεί μια πηγή οικονομικής λύτρωσης, σε εποχές τόσο δύσκολες!

Επιπλέον έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό και απαιτείται λιγότερη ενέργεια παραγωγής τους σε σύγκριση με το αγελαδινό κρέας. Αρκετές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει γεύματα που περιλαμβάνουν αντί για τους συνηθισμένους μεζέδες, κάμπιες και κοριούς.


"Τα αγόρια μου λατρεύουν να τρώνε γρύλους. Είναι το αγαπημένο τους φαγητό"

είχε αποκαλύψει η Αντζελίνα Τζολί σε συνέντευξή της, εξηγώντας ότι τα παιδιά γεύτηκαν τη λιχουδιά κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της οικογένειας στην Καμπότζη.



"Όταν τους έδωσα να φάνε έντομα για πρώτη φορά δεν τους είπα τι είναι για να μην τρομάξουν. Τους το αγόρασα και το έφαγαν σαν πατατάκια. Τρελάθηκαν και ήθελαν να τρώνε συνέχεια. Κάποια στιγμή μάλιστα χρειάστηκε να απαγορεύσω το μασούλημα των γρύλων γιατί φοβήθηκα ότι θα έκαναν εμετό. Τους έτρωγαν με μανία όλη τη μέρα"
αποκάλυψε στη συνέχεια η Αντζελίνα.

Η εντομοφαγία ανα τον κόσμο

Είκοσι τρία εκατ. ευρώ στους δήμους για Πολιτική Προστασία


Σε 23.000.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που προβλέφθηκε να κατανεμηθεί στους δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει σε έγγραφό του προς τη Βουλή ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχαν υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Ηρώ Διώτη, σχετικά με τις πιστώσεις που διατέθηκαν για την πυροπροστασία στην Αιτωλοακαρνανία για την πυροπροστασία, καθώς οι πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το καλοκαίρι κατέστρεψαν ολοσχερώς μεγάλο μέρος των δασικών και καλλιεργητικών εκτάσεων.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ