Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί από την εφεδρεία


Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα σχετικό με την εφεδρεία εκπαιδευτικών, κάνοντας ξεκάθαρο ότι, έπειτα από κατάθεση στοιχείων για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια εκπαίδευση), το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τη ρύθμιση της εφεδρείας.

Προειδοποιητική επιστολή του Σπάρτακου στον πρόεδρο της ΔΕΗ Α. Ζερβό για τις περικοπές των μισθών


Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΔΕΗ Α.Ε
Την 1/12/2011 απευθύνατε επιστολή προς το σύνολο του προσωπικού της Επιχείρησης σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι των Σταθμών και των Ορυχείων δια μέσου της «προσωρινής» οδού που επιλέξατε για να εφαρμόσετε τις διατάξεις του Νόμου 4024/11 σε ότι έχει να κάνει με τις περικοπές της μισθοδοσίας.

Δυστυχώς κύριε Πρόεδρε, από τα στοιχεία που επικαλείσθε στην επιστολή σας είναι εμφανές ότι οι συνεργάτες σας δε σας έχουν ενημερώσει σωστά.
Παρά το γεγονός ότι επισκεφθήκατε το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο αρκετές φορές ΔΕΝ φαίνεται να έχετε αποκτήσει αντικειμενική γνώμη και γνώση της κατάστασης που επικρατεί. Για τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στα Ορυχεία και στους Σταθμούς. Συνθήκες που ταυτίζονται απόλυτα με αυτό που αισθάνθηκαν οι ίδιοι αυτοί εργαζόμενοι λαμβάνοντας τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας τους: ΠΑΓΩΝΙΑ.
Συνθήκες που όχι απλά και μόνο παγώνουν τις ψυχές των εργαζόμενων αλλά έχουν μουδιάσει ολόκληρο το σώμα μας καθώς την ημέρα που επιλέξατε να απευθύνεται την επιστολή σας –συν τοις άλλοις-το θερμόμετρο στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο βρισκόταν στους -7Ο C και είναι θέμα ημερών να φθάσει ακόμα πιο χαμηλά -10, -20.

Επικαλούμενος την ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών και προκειμένου να υπάρξει δικαιότερο μισθολογικό σύστημα στην Επιχείρηση, μήπως θα έπρεπε κύριε Πρόεδρε να ξεκινήσετε από το σταμάτημα της ακατάπαυστης δημιουργίας Στελεχών –που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός σας κ. Αθανασόπουλος- η οποία συνεπάγεται φυσικά την καταβολή και των αντίστοιχων επιδομάτων ευθύνης «οργανικού» στελέχους που επιβαρύνουν βέβαια το κόστος μισθοδοσίας;

«Αλάσκα» από φυσικό αέριο νότια της Κρήτης


Κρυμμένος θησαυρός νότια της Κρήτης

Μια μικρή «Αλάσκα» από φυσικό αέριο «βλέπει» νότια της Κρήτης ο ερευνητής και ιδρυτής του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος και μιλά για μυθικά αποθέματα, της τάξης των 3 τρισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, που αν αξιοποιηθούν μπορούν να βγάλουν οριστικά τη χώρα από την κρίση. Αλλοι επιστήμονες όμως είναι πολύ πιο φειδωλοί, υπογραμμίζουν τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και δηλώνουν ότι χωρίς έρευνες τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο ερευνητής και ομότιμος καθηγητής - σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης υποστήριξε σε πρόσφατη εκδήλωση στην Ιεράπετρα ότι η θαλάσσια πειροχή νότια της Ιεράπετρας Λασιθίου, η λεγόμενη λεκάνη του Ηροδότου κρύβει 3 τρισ. κυβικά μέτρα αερίου, που σε ισοδύναμο πετρελαίου αντιστοιχούν σε 19 δισ. βαρέλια. Δηλαδή μία «Αλάσκα». Επίσης αναφέρθηκε σε κοιτάσματα ανοικτά του κόλπου της Μεσσαράς στο νομό Ηρακλείου και νότια της Γαύδου.

Ερευνες

Ψήφισμα του Δήμου Ορεστίδος για νέα διόδια στον κόμβο Σιάτιστας


Έντονη αντίδραση και ψήφισμα του δήμου Ορεστίδος για τα νέα διόδια στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού και συγκεκριμένα στον κόμβο Σιατίστης.

Το ψήφισμα αναφέρει τα παρακάτω:


"1.- Από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο επιβεβαιώνεται η σύντομη λειτουργία νέων διοδίων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού και συγκεκριμένα στον κόμβο Σιατίστης.

2.- Έχοντας υπόψη την μεγάλη διέλευση Δημοτών μας προς την πόλη της Κοζάνης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βοΐου , είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο πρόσθετο οικονομικό μέτρο θα επιβαρύνει , για ακόμη μία φορά , το είδη συρρικνωμένο εισόδημα κάθε πολίτη της περιοχής μας.

Στις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ το Αστρονομικό Πάρκου του Όρλιακα



Σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο δήμος Γρεβενών την επίσημη ανάρτηση του έργου κατασκευής του αστρονομικού πάρκου του Όρλιακα στη λίστα των προτεραιοτήτων των ΕΣΠΑ από την αρμόδια κοινοτική επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Ο Δήμος κάνει λόγο για ένα όνειρο που υλοποιείται και τονίζει ότι παίρνει σάρκα και οστά η καινοτόμος προσπάθεια που ξεκίνησε από τον επιστήμονα Θανάση Οικονόμου, αστροφυσικό, συνεργάτη της ΝASA και την πρώην νομαρχία Γρεβενών.

«Το «Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα» με την ολοκλήρωση του, βάζει τα Γρεβενά στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας με ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα βιώσιμο και αειφόρο τουριστικό και επιστημονικό μέλλον» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.