Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στο τραπέζι 13ος και 14ος μισθός - Απολύσεις στο δημόσιο

Απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα προαναγγέλλει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, που χαρακτηρίζει «αναχρονιστική» τη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και προχωρά σε μία «λάιτ» αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο.

 Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ρωτήθηκε εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα και απάντησε:
 «Όχι. Αν υπάρχουν τμήματα του δημοσίου τομέα με υπεράριθμο προσωπικό ή τμήματα τα οποία παράγουν υπηρεσίες που δεν είναι πια αναγκαίες, γιατί θα πρέπει να υποχρεώνεται ο φορολογούμενος να συνεχίσει να πληρώνει υπηρεσίες των εργαζομένων που είναι περιττές; Η διά βίου εγγύηση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα είναι ένας αναχρονισμός. Οι σύγχρονες δυναμικές οικονομίες τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαστεί να ανταγωνιθεί δεν διαθέτουν πλέον τέτοιες διασφαλίσεις της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα».

 Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες περικοπές σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ο Πολ Τόμσεν δεν απέκλεισε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στην περίπτωση που δεν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών που έχει ψηφιστεί από την Βουλή.



real gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου