Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επιτέλους ανοίγουν οι κάνουλες – Επιστρέφει 3 δισ. το κράτος


- Τέλος Μαρτίου οι επιστροφές ΦΠΑ σε χιλιάδες επιχειρήσεις
- Δείτε πως θα γίνουν οι επιστροφές με ... επετηρίδα
- Τα χρωστούμενα έρχονται σε ... δόσεις

Πέφτει, επιτέλους, ζεστό χρήμα στην αγορά. Το ένα καλό που έχει το μνημόνιο είναι ότι επιβάλλει και στο κράτος να πάψει να είναι μπαταχτσής.

Ξεμπλοκάρουν από τα τέλη του μήνα ακόμη και επιστροφές ΦΠΑ που κάποιες επιχειρήσεις τις περιμένουν ακόμη και περισσότερο από δύο χρόνια!

Η επιστροφή θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής επετηρίδας ώστε να μην είναι δυνατό να υπάρχουν οι γνωστές παρεμβάσεις με το γρηγορόσημο... Τη γνωστή μέθοδο όπου ο εφοριακός ζητούσε μίζα για να ... κάνει πιο γρήγορα την εκκαθάριση από 10% ως και 20% του ποσού του ΦΠΑ!

Μαζί με την αίτηση επιστροφής ΦΠΑ κάθε επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο θα λαμβάνει και έναν ειδικό κωδικό. Με βάση αυτόν θα εντάσσεται στην επετηρίδα και αυτόματα θα ενημερώνεται για την ημερομηνία επιστροφής του φόρου.

Ηλεκτρονικά κάθε πολίτης και επιχείρηση θα μπορεί να δει την πορεία της επιστροφής φόρου, ώστε να μπορεί να υπολογίσει πότε θα ... έρθει και η σειρά του.

Πολίτες και επιχειρήσεις που δικαιούνται μικρά ποσά θα έχουν προτεραιότητα. Προτεραιότητα θα έχουν επίσης πολίτες και επιχειρήσεις που είναι συνεπείς, δεν έχουν οφειλές ή έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και κυρίως δεν έχουν “συλληφθεί” για κάποια φορολογική παρανομία.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου