Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σήμερα απολογούνται στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 50χρονου σε αγρόκτημα στην Κοζάνη

Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο,
 καθώς η 44χρονη Ρουμάνα παρέσυρε τον 50χρονο στο αγρόκτημα, όπου περίμενε ο 29χρονος Αλβανός 

 Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης οδηγήθηκαν προχτές το πρωί οι φερόμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας του 50χρονου υπαλλήλου της ΔΕΗ, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής νεκρός σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, έξω από την πόλη της Κοζάνης.

Ο 29χρονος Αλβανός και η συνεργός του 44χρονη Ρουμάνα, που διαμένουν στην Κοζάνη, παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα στον ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, οπότε θα παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή σήμερα το πρωί.

 Όπως είναι ήδη γνωστό το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 11 Μαρτίου, βρέθηκε νεκρός από οικείους του, σε αγροτική περιοχή στην Κοζάνη, ο 50χρονος ημεδαπός άνδρας, ο οποίος έφερε πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, προκλήθηκαν από θλων και τέμνων όργανο, το οποίο βρέθηκε στο χώρο του εγκλήματος.

Αμέσως άρχισαν έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, οι οποίοι εξιχνίασαν και συνέλαβαν τους εν λόγω αλλοδαπούς σε χρόνο ρεκόρ και πριν την παρέλευση του Αυτόφωρου.

Ειδικότερα, ο 29χρονος και η 44χρονη, οι οποίοι φέρονται ως δράστες της ανθρωποκτονίας. συνελήφθησαν τις νυχτερινές ώρες της 11-3-2012 στην Κοζάνη.

 Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες έρευνες, μεθοδικότητα, αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες αλλοδαποί με σκοπό την ληστεία, παρέσυραν το θύμα σε κτήμα ιδιοκτησίας του, πλησίον της πόλης της Κοζάνης, όπου ο 29χρονος με την χρήση μεταλλικού σωλήνα του προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα.
Αμέσως μετά αφαίρεσαν από τον θύμα το χρηματικό ποσό των εκατό 100 ευρώ περίπου, μία χρυσή αλυσίδα και πήγαν στο σπίτι της 44χρονης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της 43χρονης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα παντελόνι που ανήκε στον 29χρονο και το οποίο αυτή έπλυνε, με σκοπό την αφαίρεση κηλίδων αίματος του θύματος, καθώς και η χρυσή αλυσίδα του θύματος.
 Να σημειωθεί ότι το έγκλημα είχε προσχεδιάσει από κοινού η Ρουμάνα γυναίκα με τον Αλβανό άνδρα, οι οποίοι να σημειωθεί διατηρούν δεσμό εδώ και χρόνια.
Η πρώτη εργάζεται χρόνια τώρα «στη νύχτα». Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε ένα καφενείο κοντά στην πλατεία Λασσάνη και σε ένα κακόφημο μπαρ.
 Η 44χρονη «παρέσυρε» στο κτήμα του τον 50χρονο, όπου πήγαν μαζί με το αυτοκίνητο.
Για τη συνάντηση αυτή ήταν ενήμερος ο Αλβανός φίλος της, ο οποίος είχε πάει νωρίτερα με τα πόδια. Μόλις ο 50χρονος – ο οποίος να σημειωθεί κατάγονταν από την Άρδασσα και διέμενε στην Κοζάνη – έφτασε μαζί με την 44χρονη και βγήκε από το αυτοκίνητο, ο 29χρονος αλλοδαπός του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον αφήσει αιμόφυρτο.
 Στο μεταξύ το ζευγάρι των αλλοδαπών πήγε στο σπίτι της γυναίκας, όπου συνελήφθησαν αρκετές ώρες αργότερα.
Όπως προαναφέρθηκε οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η προφυλάκισή τους θεωρείται δεδομένη, καθώς τα στοιχεία εναντίον τους είναι αδιάσειστα και δεν υπάρχουν ελαφρυντικά.

πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου