Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κλείνει η Παθολογική του Μποδοσάκειου


Σε επίσχεση από χθες οι ειδικευόμενοι γιατροί για τις απλήρωτες εφημερίες τους

Νέο λουκέτο απειλείται από σήμερα στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, η οποία δεν θα εφημερεύει μέχρι τέλος του μήνα, καθώς καλύφθηκε το πλαφόν των λιγοστών γιατρών που τη στελεχώνουν με τις εφημερίες του μήνα.

Παρά τις έντονες διαβουλεύσεις και επαφές της διοίκησης για την εξεύρεση γιατρών από όμορα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες της συγκεκριμένης κλινικής για τον υπόλοιπο μήνα, μέχρι χθες το απόγευμα υπήρχε αδυναμία εξεύρεσης πρόσθετων δανεικών γιατρών από τα γύρω νοσοκομεία κι όλα έδειχναν ότι θα είναι από σήμερα κλειστή λόγω προβλημάτων στην κάλυψη των εφημεριών.

Το δυστύχημα είναι ότι εκτός από το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου, μιας καίριας κλινικής για τη λειτουργία κάθε νοσοκομείου, σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χθες Παρασκευή και οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των εφημεριών τους.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του αντιπροέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) και νεφρολόγου του Μποδοσάκειου Χρήστου Κατσίνα, απλήρωτες είναι οι εφημερίες και των ειδικών γιατρών του νοσοκομείου από τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν προχώρησαν όμως κι εκείνοι σε κινητοποιήσεις γιατί δόθηκε υπόσχεση ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα των εφημεριών μέχρι τέλος Μαρτίου.

Το σοβαρότερο ωστόσο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Μποδοσάκειο, όπως ανέφερε ο κ. Κατσίνας, είναι το κλείσιμο της Παθολογικής του κλινικής και το τι θα απογίνουν οι 35 ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική αυτή τη στιγμή.
Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και ότι οφείλεται στην ελλιπή στελέχωση της Παθολογικής κλινικής, γι’ αυτό και το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου από τον περασμένο Δεκέμβριο- που πάλι δεν μπορούσαν να βγουν οι εφημερίες για να λειτουργήσει κανονικά η παθολογική στις γιορτές των Χριστουγέννων- ζητούσε να κλείσει για λόγους ασφαλείας η Παθολογική, με το σκεπτικό ότι η αποσπασματική λειτουργία της κλινικής είναι επικίνδυνη για τους νοσηλευόμενους.

Ο κ. Κατσίνας υπενθύμισε ότι αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάστηκε και τον περασμένο μήνα, ενώ σχολιάζοντας στις δεσμεύσεις της διοίκησης αλλά και πολιτικών παραγόντων για πρόσληψη επικουρικών γιατρών που δόθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και θα συντελούσαν στο αμβλυνθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου είπε ότι: «Δυστυχώς για την Παθολογική αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά ότι ήταν φούμαρα».

Καθώς, «ενώ πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της Παθολογικής εξακολουθεί να υφίσταται και να βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με κλείσιμο. Και το δυστύχημα είναι ότι εάν δεν έρθουν σύντομα γιατροί παρόμοιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζει η Παθολογική και τον επόμενο μήνα γιατί πάλι δεν θα μπορούν να βγουν οι εφημερίες».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τον κίνδυνο κλεισίματος της Παθολογικής του Μποδοσάκειου προανήγγειλαν και κατήγγειλαν με ανοιχτή επιστολή τους πριν λίγες μέρες 37 πολίτες της Εορδαίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γενικότερα για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.
Ταυτόχρονα κατήγγειλαν για αδράνεια και εμπαιγμό τους βουλευτές του νομού Κοζάνης και καλούσαν σε εγρήγορση τους εργαζόμενους του Μποδοσάκειου, τους φορείς και την τοπική κοινωνία για τη στελέχωση του νοσοκομείου .

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου