Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, άνοιξη από την Πέμπτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Δευτέρα.

 Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 13-14 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές.
 Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ουσιαστική βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη,με περιορισμό των φαινομένων και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει ώς τους 18 βαθμούς Κελσίου.

 Πιο αναλυτικά, σήμερα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

 Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά το βράδυ της Δευτέρας στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 6 με 8 μποφόρ.
 Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πόλεις της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, όπου κατά τόπους σημειώνονται ασθενείς βροχοπτώσεις.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν (-1), στη βόρεια Χαλκιδική και στο Πήλιο.
 Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου (από το 52ο έως το 66ο χλμ.) και Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (από το 50ό έως το 88ο χλμ.), καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, και Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.
Εξάλλου, αλυσίδες απαιτούνται σε ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των Γρεβενών, της Χαλκιδικής και της Ημαθίας.

 Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν εδώ κι έναν μήνα 37 ορεινοί οικισμοί του νομού Γρεβενών, μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

 Την Τρίτη στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

 Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Τις πρωινές, όμως, ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.
 Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.


 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου