Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας-Ομάδα φοιτητών εμπόδισε τις εκλογές

Μέχρι το απόγευμα η εφορευτική επιτροπή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να κάνει καταμέτρηση 

 Ξεκίνησαν χτες το πρωί οι εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ιδρύματος, αλλά στη συνέχεια προκλήθηκαν επεισόδια με ομάδα φοιτητών που προσπάθησε να ματαιώσει για τρίτη φορά την εκλογική διαδικασία.

 Μάλιστα το απόγευμα μεγάλωσε η ένταση που άρχισε από το πρωί, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αν και οι εκλογές σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να τελειώσουν στις 2 το μεσημέρι.
Αν και η διαδικασία παρατάθηκε μετά τις 3 το απόγευμα, δεν είχε διασφαλιστεί η διαδικασία εξαγωγής και επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, αφού ομάδα φοιτητών με πανό, είχε «πιάσει» τις εισόδους του κτιρίου διοίκησης και εμπόδιζε τη διαδικασία.

Από το πρωί που άρχισε η ψηφοφορία ξεκίνησε συγχρόνως και ένας ιδιότυπος «κλεφτοπόλεμος». Στην αρχή δυο – τρεις φοιτητές εμφανίστηκαν με πανό στις εισόδους του κτιρίου διοίκησης, όπου πραγματοποιούνταν οι εκλογές, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παρεμποδίσουν τη διαδικασία. Αργότερα όμως συγκεντρώθηκαν περίπου δύο δεκάδες φοιτητών, οι οποίοι απέτρεψαν την είσοδο σε αρκετούς εκπαιδευτικούς του εκλεκτορικού σώματος που θέλησαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
 Επιπροσθέτως, λόγω των αντίστοιχων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν τις δύο προηγούμενες φορές, αλλά και των αναμενόμενων χτεσινών επεισοδίων, αρκετοί καθηγητές δεν προσήλθαν χτες στις κάλπες. Αυτό είχε σα συνέπεια τη μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές που γίνονται με το νέο νόμο και ομάδα φοιτητών θέλει να αποτρέψει και να ακυρώσει στην πράξη το νόμο. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι χτες, που θεωρητικά η ψηφοφορία είχε τελειώσει, είχε ψηφίσει περίπου το 60% του εκλεκτορικού σώματος που αριθμεί 125 μέλη.

Η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την ψηφοφορία για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα όσοι παρεμποδίστηκαν, ωστόσο οι φοιτητές ενέτειναν από την πλευρά τους τα εμπόδια, προκαλώντας ένταση. Κατάφεραν μάλιστα να μπουν μέσα στο κτίριο διοίκησης, φτάνοντας έξω από την αίθουσα του εκλογικού τμήματος, παρά τα μέτρα φύλαξης, που είχε λάβει η διοίκηση του ιδρύματος και η εφορευτική επιτροπή.

Με δεδομένη την κλιμάκωση της έντασης τις απογευματινές ώρες, ήταν αμφίβολη η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και η εξαγωγή – επικύρωση των αποτελεσμάτων. Τα έξι εσωτερικά μέλη που πρόκειται να εκλεγούν – εφόσον αυτό γίνει κατορθωτό - θα κληθούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στα άρθρα 8 και 76 του Νόμου 4009/2011».

 Για την …ιστορία να σημειώσουμε ότι ποψήφιοι για τις έξι θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ είναι οι: Αργύρης Βατάλης (καθηγητής), Συμεών Καραφόλας (καθηγητής), Στέργιος Μαρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής), Παρασκευή Μητλιάγκα (αν. καθηγήτρια), Αντώνης Μπίσμπας (καθηγητής), Κωνσταντίνος Παρίσης (αν. καθηγητής), Ευάγγελος Πέσσιος (καθηγητής), Ιωάννης Σινάκας (αν. καθηγητής), Ευστάθιος Ταμουσίδης (καθηγητής – νυν αντιπρόεδρος), Νικόλαος Τσούνης (καθηγητής) και Γεωργία Χαριτούδη (αν. καθηγήτρια).

 πτολεμαιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου