Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Με βροχή και πτώση της θερμοκρασίας το Πάσχα – Βελτιώνεται ο καιρός από τη Δευτέρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Μ. Σάββατο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Μ. Σάββατο. Οι περιοδικές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα διακόπτονται από διαστήματα ηλιοφάνειας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, το κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 21 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 13 – 22 βαθμούς στη Δ. Ελλάδα, από 12 – 23 βαθμούς στην Κ. Ελλάδα, από 14 – 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 – 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται από 23-27 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εκτιμώνται σε 8-9 βαθμούς Κελσίου και θα παρουσιασθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε ορεινή Φωκίδα, Λαγκάδια Αρκαδίας, Κονισκό Τρικάλων, Νευροκόπι και Θεοδωριανά Αρτας.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ανατολικό Αιγαίο όπου θα είναι θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις.

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βροχές πιθανώς να σημειωθούν στα ορεινά.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη του Πάσχα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και πιθανόν 7 μποφρό. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου