Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΚΤΕΛ Κοζάνης: Υποτονική η κίνηση ενόψει Πάσχα


Από σήμερα μέχρι το Μ. Σάββατο αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης, αλλά θα είναι σαφώς μειωμένη από πέρυσι.

Κανονικά θα διεξαχθεί από το ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων Κοζάνης η διακίνηση των επιβατών που θα εκδράμουν για το Πάσχα, παρά την πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε για σήμερα Μ. Πέμπτη η ομοσπονδία των εργαζομένων.

Όπως είναι γνωστό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΚΤΕΛ, αποφάσισε απεργία τις παραμονές του Πάσχα, λόγω της καταγγελίας της συλλογικής σύμβασης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδας Υπεραστικών Λεωφορείων, αλλά και των απολύσεων οδηγών που έγιναν σε διάφορα ΚΤΕΛ της χώρας.
Να σημειωθεί ότι οι ομοσπονδία των εργαζομένων δεν προσήλθε για συζήτηση επί των μειώσεων των μισθών, που πρότειναν οι εργοδότες μετά την καταγγελία της κλαδικής σύμβασης, διαφωνώντας με τις περικοπές, αν και οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι «δεν προχωρήσαμε σε μειώσεις κατά 22% που προβλέπει ο νόμος, αλλά προτείναμε μειώσεις μισθών της τάξης του 12-15%».
Σε κάθε περίπτωση «η πανελλαδική απεργία δεν θα επηρεάσει το ΚΤΕΛ Κοζάνης και τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ελευθέριος Πάλλας.
Αιτιολόγησε τον ισχυρισμό του με το γεγονός ότι σχεδόν το 80% των οδηγών των υπεραστικών λεωφορείων είναι ιδιώτες.
Άλλωστε αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των ΚΤΕΛ Κοζάνης, Αθανάσιος Νασιούλης, ο οποίος είπε ότι «είμαστε ελάχιστοι οι μισθωτοί οδηγοί και τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες, οπότε η κίνηση των επιβατών δεν θα διαταραχθεί καθόλου». Πρόσθεσε βεβαίως, ότι «το σωματείο μας πραγματοποίησε γενική συνέλευση και αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία της ομοσπονδίας μας».
Μέχρι χτες Μ. Τετάρτη, η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κοζάνης ήταν η συνήθης καθημερινή κίνηση, η οποία σε τίποτα δεν θύμιζε πασχαλινή περίοδο. Αυτό δήλωσε ο Ε. Πάλλας, ο οποίος είπε ότι αναμένουμε αύξηση της κίνησης από τη Μ. Πέμπτη, με κορύφωση το Μ. Σάββατο.

Ωστόσο, με βάση και τις κρατήσεις που ήδη καταγράφονται στο σύστημα των ΚΤΕΛ Κοζάνης, είπε ότι «σαφώς η κίνηση φέτος θα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με ανάλογες περιόδους προηγούμενων ετών». Συσχέτισε «τη μείωση της κίνησης με την κρίση που μαστίζει τους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον δεν μετακινούνται όπως μετακινούνταν παλιότερα Χριστούγεννα και Πάσχα». Βεβαίως, σημείωσε ότι «η μεγάλη αύξηση της τιμής της βενζίνης ισοσκελίζει κάπως την κατάσταση για το ΚΤΕΛ, αφού αυτοί που θέλουν να μετακινηθούν προτιμούν το λεωφορείο από το ΙΧ. Διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για μας».
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κοζάνης, διαβεβαίωσε ότι «αναλόγως της ζήτησης που θα παρουσιαστεί θα αυξήσουμε όπου χρειαστεί τα δρομολόγια. Γι’ αυτό έχουμε διαθέσει είκοσι πέντε εφεδρικά λεωφορεία. Περισσότερη κίνηση ως συνήθως περιμένουμε από Θεσσαλονίκη και δευτερευόντως από Αθήνα».
Τέλος, να σημειωθεί ότι την Κυριακή του Πάσχα, το ΚΤΕΛ Κοζάνης θα είναι κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, λόγω της αργίας. Τη Δευτέρα του Πάσχα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.


πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου