Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα το μεσημέρι στην Κοζάνη

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε  το μεσημέρι (γύρω στις 1 μ.) σε εργοστάσιο ξυλείας στην Κοζάνη (εργοστάσιο Χλιάπας), με θύμα άνδρα, η ηλικία του οποίου τοποθετείται γύρω στα 35 και αλβανικής καταγωγής.

 Ο άτυχος άνδρας είχε ενα ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών στο χώρο και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πιθανολογείται να έπεσε από ύψος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ωστόσο όπως έγινε γνωστό δεν επέζησε του ατυχήματος.




 kozanimedia

Αγκαλιές και φιλιά κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά

Τα παιδιά στην Ισπανία προτείνουν οι γονείς τους να δουλεύουν λιγότερο, να χαμογελούν πιο πολύ και να αγκαλιάζονται, να… φιλιούνται και να παίζουν μαζί τους περισσότερο για την αντιμετώπιση της χειρότερης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.

 Η έρευνα, σε ένα δείγμα 1.200 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Ισπανίας (EOS) και έδειξε ότι τα παιδιά θεωρούν πως οι γονείς τους μοιάζουν να ανησυχούν περισσότερο, να έχουν χειρότερη διάθεση και λείπουν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση.

Έρευνες για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Καστοριά

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων
 έπειτα από έρευνες στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «EGMΑ», διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

 Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Χοντρό ψαλίδι σε 17 εφάπαξ

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα τεθούν έως τον Ιούνιο 17 είδη εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες... η περικοπή των ποσών αναμένεται να αγγίξει το 30%. 

 Στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 62.000 αιτήσεις, των οποίων ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.
Μάλιστα αυτήν τη στιγμή διεκπεραιώνονται αιτήσεις που κατατέθηκαν το 2009.

Σημειώνεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπέβαλαν αίτηση το 2011 θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ κατά 20%, ενώ οι 22.000 υπάλληλοι που υπέβαλαν το 2010 και ακόμα περιμένουν θα έχουν μείωση στο εφάπαξ κατά 15%.

 Νέα μείωση

 Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Γιώργο Ρωμανιά, το ταμείο του Δημοσίου δεν διαθέτει πόρους, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται η νέα μείωση να φτάσει το 30%. Αυτό σημαίνει ότι, εάν κάποιος καταθέσει τώρα τα χαρτιά του, θα λάβει εφάπαξ μειωμένο κατά 50% και στην καλύτερη περίπτωση έπειτα από δύο χρόνια.
Μάλιστα ο Γ. Ρωμανιάς συστήνει στους δημόσιους υπαλλήλους να μη σπεύσουν να συνταξιοδοτηθούν για να λάβουν εφάπαξ, καθώς οι μειώσεις είναι βέβαιο ότι θα έχουν αναδρομική ισχύ. Μειώσεις έχουν ήδη γίνει και στα εφάπαξ της ΔΕΗ και της Εμπορικής.

 Παράλληλα, θεωρείται βέβαιη νέα παρέμβαση στο ύψος των συντάξεων, αλλά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Όπως εκτιμάται, οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων το 2012 λόγω της μείωσης των μισθών μαζί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την έκρηξη της ανεργίας θα φτάσουν τα 9 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών.


 topontiki