Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κυβέρνηση συνεργασίας ψηφίζουν οι πολίτες

Κυβέρνηση συνεργασίας, εννιακομματική βουλή και εκλογές το αμέσως προσεχές διάστημα θέλουν οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που παρουσιάζει το «Εθνος της Κυριακής», στην οποία καταγράφονται επίσης τα χαμηλά ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου από τη Metron Analysis, παγιώνεται η δημοσκοπική ανάταση του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, φέροντας τη διαφορά στις 5,8 μονάδες (20,8 η ΝΔ έναντι 15%), ενώ άλλα 3 κόμματα έχουν ποσοστά πάνω από 10%, με τον ΣΥΡΙΖΑ (11,5%) για πρώτη φορά να περνά ως τρίτο κόμμα και τέταρτο τους Ανεξάρτητους Eλληνες (10,6%) που απορροφά μεγάλο κομμάτι από την ίδια δεξαμενή ψήφων με τη ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οι Οικολόγοι με 4,6% και οριακά στο 3% ο ΛΑΟΣ.

Αναμένεται επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη


Τα διαθέσιμα επιδημιολογικά και γενετικά δεδομένα
«επιβεβαιώνουν ότι μια επιδημία ιλαράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη» προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ζητά πιστή τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Η κατάσταση δείχνει να θέτει εν αμφιβόλω το στόχο που έχουν θέσει πέντε από τις έξι γεωγραφικές περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται ο ΠΟΥ, ανάμεσά τους και η Ευρώπη, να μειωθούν κατά τουλάχιστον 95% τα κρούσματα ιλαράς μέχρι το 2015.

H ιλαρά προλαμβάνεται αποτελεσματικά με το (υποχρεωτικό) τριδύναμο εμβόλιο της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR), το οποίο έχει κατηγορηθεί αβάσιμα για κρούσματα αυτισμού.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στην πληροφορική


Από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα...που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ.
Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος (training voucher) του υπουργείου Εργασίας.

Το Μποδοσάκειο Στα Νοσοκομεία Για Παράνομους Μετανάστες




Με ένα δίκλινο θάλαμο απομόνωσης
θα συνδράμει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας στις υποδομές για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας
των παράνομων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Tο ξεχωριστό έθιμο των «Λαζαρίνων» στην Καισαρειά! video

Tο ξεχωριστό έθιμο των «Λαζαρίνων» αναβίωσε και φέτος στην Καισαρειά

Δείτε το video (Top Channel)




kozanimedia

Ακίνητα: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες μετά τις εκλογές


Βομβαρδισμός των ιδιοκτητών ακινήτων
με σειρά φόρων θα ακολουθήσει
την εκλογική αναμέτρηση.

Βομβαρδισμός των ιδιοκτητών ακινήτων με σειρά φόρων θα ακολουθήσει την εκλογική αναμέτρηση.
Τα μπιλιετάκια του υπουργείου Οικονομικών θα φτάνουν το ένα μετά το άλλο

1. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων ΕΤΑΚ του έτους 2009.
Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

2. Έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009 για ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.

Μπλόκο στη διπλή χρήση αποδείξεων


Μπλόκο στο ενδεχόμενο διπλής χρήσης αποδείξεων που έχουν καταγραφεί ήδη με τη φοροκάρτα επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών
έξι μήνες μετά την επίσημη πρεμιέρα της κάρτας αποδείξεων και ενώ μόλις 53.767 φορολογούμενοι έχουν γι' αυτήν μια θέση στο πορτοφόλι τους.

Το μέτρο προχωρά με βραδείς ρυθμούς, τα περισσότερα καταστήματα εξακολουθούν να μην έχουν υποδομές υποδοχής της φοροκάρτας και όσοι καταστηματάρχες μπορούν να την υποστηρίξουν εφεξής θα πρέπει να φροντίσουν να ακυρώνουν τις χάρτινες αποδείξεις με μια σφραγίδα ώστε να μη μετράνε διπλές στη συλλογή των απαιτούμενων αποδείξεων.

Επίδομα ανεργίας σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες


«Καλύψεις» ανεργίας από τρεις μήνες έως και ένα χρόνο (ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης και το χρόνο καταβολής εισφορών) και με ελάχιστο επίδομα 360 ευρώ το μήνα για το πρώτο τρίμηνο, αποκτούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενοι ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ- ΜΜΕ που, λόγω της κρίσης, διακόπτουν το επάγγελμά τους και αδυνατούν να βρουν μισθωτή εργασία ή να αυτοαπασχοληθούν.

Το μέτρο που προέβλεψε ο ν. 3986/11 - επιβάλλοντας την παρακράτηση εισφοράς 10 ευρώ το μήνα από 1/1/2011 - ενεργοποιεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, όπως δήλωσε χθες από τηλεοράσεως.

Γέμισε η Ελλάδα με κροτίδες!


Από την Κορινθία μέχρι την Αλεξανδρούπολη

Κοντεύει το Πάσχα και όλη η χώρα έχει πλημμυρίσει με κάθε είδους επικίνδυνα βαρελότα και κροτίδες, παρά τους εντατικούς ελέγχους της Αστυνομίας που φέτος έβαλε στο μάτι ακόμη και το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου!

Χίος: Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδήγησε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Μάρκου, μιας από τις δυο ενορίες του Βροντάδου που συμμετέχουν στο φαντασμαγορικό έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Η αποθήκη ήταν «στρατηγείο» κάποιου από τα πληρώματα, αλλά μέσα δεν υπήρχε κάποιος κι έτσι οι αστυνομικοί αρκέστηκαν να κατάσχουν 24 ρουκέτες, 62 κενά καλούπια για την εκτόξευση των πύρινων σαϊτών, δυο σφυριά και μια ξύλινη βάση για ρουκέτες.

Κυριακή 8-4-2012 διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος


Από τη ΔΕΗ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης
ανακοινώνεται ότι :

Την Κυριακή 8-4-2012 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 06:30 έως 08:00
στoυς οικισμούς :
Κρόκος, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη, Κήπος, Καισαρειά, Σπάρτο, Κοντοβούνι, Σταυρωτή, Πύργος, Ανατολή, Αμυγδαλιά, Μηλιά, Καρυδίτσα, Αργιλος, Πρωτοχώρι, Λευκόβρυσης, Λευκοπηγή, Αγία Παρασκευή, Ροδιανή, Κτένι, Κερασιά,Αιανή,Καλαμιά, Βατερού, Αλωνακίων, Σκήτης, Κοκκιναρά, Κηπάριου, Ανθότοπου, Σιδερών, Λιβερών, Μεταμόρφωσης, Ξηρολίμνης, Παλαιόκαστρου, Δαφνερού, Γαλατινής, Σιάτιστας, Μπάρα Σιάτιστας Μπάρα Γρεβενών

και στις Περιοχές της πόλης της Κοζάνης : Αερολιμένας Κοζάνης, Αγίου Χαράλαμπου, Γηροκομείου, Σιόποτου, Κόμβου Κοζάνης-Αιανής-Γρεβενών, Παναγίας, Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου, Αγίου Νικάνορα, Νέων Εργατικών Κατοικιών, Κέντρο Επίπλου Αθηνών, ΖΕΠ.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα.
Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.