Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Tο βίντεο που τραβήχτηκε με τα «μαγικά» γυαλιά Project Glass της Google


Τα γυαλιά που μοιάζουν να έρχονται από το μέλλον, δηλαδή τα Project Glass της Google είναι πλέον πραγματικότητα! Μάλιστα, η εταιρεία, μετά από πολλές δοκιμές αποφάσισε να ανεβάσει στο Google+ το πρώτο βίντεο που τραβήχτηκε με τα εν λόγω γυαλιά!

ΕΒΕ Κοζάνης: 1ο Φεστiβάλ Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών, Παράδοσηs & Παραδοσιακών Προϊόντων

Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών, Παράδοσης & Παραδοσιακών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου από 22 έως και 24 Ιουνίου 2012.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για όσους ενδιαφέρονται και αγαπούν την παράδοση σε όλους τους τομείς, αφού θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με παραδοσιακά τρόφιμα, ποτά, με είδη λαϊκής τέχνης,αλλά και με καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια), αεροπορικές – ναυτιλιακές εταιρίες, ταξιδιωτικά γραφεία, που θα δώσουν έναν νέο ορισμό στους τουριστικούς προορισμούς τους.

ΔΕΥΑ Φλώρινας: Μείωση στα πάγια του νερού μέχρι και 50%

Σε μείωση των τιμολογίων της, μέσω της μείωσης των παγίων, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φλώρινας, όπως εξάλλου γνωστοποίησε και ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος, ενώ από 01/01/2013 θα απαλειφθεί και ο φόρος 80% που υπάρχει στην κατανάλωση του νερού.

Ειδικότερα, η ΔΕΑΥΑ Φλώρινας προχωρά στις εξής μειώσεις:
στο τέλος δικτύου ύδρευσης (από 12,97€ σε 8€)
σο τέλος δικτύου αποχέτευσης (από 13,71€ σε 8€)

Το γονίδιο της… τεμπελιάς


Το κομμάτι του χαρακτήρα που έχει σχέση με την εργατικότητα, δεν διαμορφώνεται μόνο από τις εμπειρίες και το περιβάλλον, αλλά και από το DNA. Το συμπέρασμα προέκυψε από τη μελέτη 43 γενεών πειραματόζωων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Τέοντορ Γκάρλαντ, η τεμπελιά είναι κληρονομική όπως αποδεικνύει ένα γονιδιακό στέλεχος, το οποίο κατάφερε να απομονώσει η επιστημονική ομάδα από ποντίκια.

Η μελέτη του αμερικανού καθηγητή και της ομάδας του άρχισε το 1993 και το δείγμα της αποτέλεσαν η διασταύρωση 224 πειραματόζωων και η επιλογή εκείνων που ήταν δυο φορές πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα.

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Δεν θα έβαζα ποτέ δικό μου κείμενο στις εξετάσεις»



«Αν επέλεγα εγώ θέματα για τις εξετάσεις δεν θα έβαζα ποτέ κείμενο της Αρβελέρ»... 


Αυτό λέει  η ίδια η ακαδημαϊκός κυρία Ελένη Αρβελέρ σχολιάζοντας την επιλογή κειμένου της για την αρχαία τέχνη στα ερωτήματα τα Έκθεσης, την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υποψήφιοι αντιδρούν στην ακύρωση του θέματος της Φυσικής

Το ερώτημα Γ4 της Φυσικής το οποίο ακυρώθηκε χθες λίγες ώρες μετά τις εξετάσεις, επειδή το συγκεκριμένο θέμα είχε ελλιπή διατύπωση, όπως είπε η εξεταστική επιτροπή, ενώ η Ένωση Ελλήνων Φυσικών δήλωσε ότι ήταν λάθος.
Η εξεταστική επιτροπή με οδηγία της στα βαθμολογικά κέντρα ζήτησε μετά την ακύρωση του συγκεκριμένου ερωτήματος οι 7 μονάδες που του αναλογούσαν να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα, ώστε να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι.

Ωστόσο πολλοί υποψήφιοι λένε ότι κατάφεραν να λύσουν τη συγκεκριμένη άσκηση και θεωρούν ότι αδικούνται εάν και γι'αυτούς ισχύσει η ακύρωση του ερωτήματος.

Η Βρετανία θα κλείσει τα σύνορά της "σε Έλληνες και άλλους μετανάστες σε περίπτωση κρίσης"


Η Βρετανία καταρτίζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για τον περιορισμό της μετανάστευσης ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεταναστών είτε από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες της ΕΕ σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει, επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας σε δηλώσεις της οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες.

Το φως έχει λύσεις για σοβαρές ασθένειες!

Τη θεραπεία ασθενειών όπως το Πάρκινσον, η κατάθλιψη, η ανορεξία, ακόμα και μερικών μορφών τύφλωσης υπόσχεται η οπτογενετική.
Η νέα αυτή μέθοδος που επιτρέπει τον έλεγχο των νευρώνων με το φως, μπορεί να είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο έχει ήδη αποκαλύψει πολλές πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες.

Η ιστορία της μεθόδου ξεκινάει πριν από είκοσι χρόνια με την ανακάλυψη από έναν Γερμανό βιολόγο ενός μικρού πράσινου φυκιού. Ο λόγος για τη χλαμυδομονάδα, έναν μικροσκοπικό οργανισμό που μπορεί να κινηθεί με την επίδραση του φωτός. Μελετώντας το ο ερευνητής διαπίστωσε ότι διαθέτει ένα φωτοευαίσθητο μόριο.

Αναβολή του φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής στην Πτολεμαϊδα


Ο Σύλλογος Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας 
αποφάσισε την αναβολή του φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, 
για την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, στις 12:00, 
λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών.

Λαγκάρντ: «Καμια συμπόνια για την Ελλάδα, έφθασε η ώρα της πληρωμής»

 Εφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών, είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian».
Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, τόνισε ότι οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. «Καμια συμπόνια», πρόσθεσε. Να αναθεωρήσει όσα είπε κάλεσε την κυρία Λαγκάρντ ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ προέβη το βράδυ του Σαββάτου σε «διευκρινιστικό σχόλιο» στο facebook.