Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Iούλιος ....Καλό μήνα!!!


Kαλό μήνα !!!


"Φοράει νύχτα στα μαλλιά του φεγγαριού την άλω
να γίνει η αγάπη διάφανη,γυναίκα ποθητή
από το κάστρο της Ωριάς στέλνει στερνό σινιάλο
και περιμένει τρέμοντας Ιούλιο πορθητή.

Είναι επικίνδυνο το μπάνιο για τους καρδιοπαθείς;


Οσοι πάσχουν από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια, από την πιο απλή και ακίνδυνη μέχρι και τις πολύ σοβαρές, αποτελούν ειδική ομάδα ανθρώπων που ευαισθητοποιείται με το παραμικρό. Μέσα στη θάλασσα ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται ανασφαλής, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κάποιος γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα καρδιακό πρόβλημα.

Παρελθόν το οκτάωρο και η πενθήμερη εργασία


«Έκρηξη» στις ελαστικές μορφές απασχόλησης

Ανεργία και ελαστικές μορφές απασχόλησης έφερε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μέσα σε έναν χρόνο (2010/2011) ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 6,8% (298.000) ενώ περισσότερες από 58.000 συμβάσεις εργασίας μετατράπηκαν από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής. Η δραματική επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας είχε άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της απασχόλησης και δυσμενείς συνέπειες στον ιδιωτικό τομέα.

Ιστορικές αποφάσεις για το ευρώ


Τελικά ο φόβος της απομόνωσης απέδωσε.

Η Γερμανία δεν άντεξε στην εφιαλτική γι' αυτήν προοπτική να αποξενωθεί από το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, και η Μέρκελ προχώρησε στην πρώτη εδώ και δυόμισι χρόνια και 19 Συνόδους Κορυφής ουσιαστική υποχώρηση από τις αδιάλλακτες μέχρι και χθες θέσεις της. Και οι παρενέργειες ήταν άμεσες: οι αγορές έδειξαν να ηρεμούν και η ένταση στους κόλπους της Ευρωζώνης να εκτονώνεται.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη ΔΕΗ


Πατριάρχης Βαρθολομαίος: 
Να περιοριστεί η σπατάλη και η υπερκατανάλωση

Η εργασία και η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι ευλογημένη από την εκκλησία, αλλά πρέπει να γίνεται με σεβασμό προς στο περιβάλλον, υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκεπτόμενος σήμερα το πρωί στον Ατμοηλεκτικό Σταθμό της ΔΕΗ, του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να περιοριστεί η σπατάλη των φυσικών πόρων και η υπερκατανάλωση.

«ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2012» Το μεγάλο μας τσίρκο


Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης 
Τρίτη 3 Ιουλίου 21.15 

Το ανέβασμα του εμβληματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»,  που θεωρήθηκε «σταθμός» όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά  και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική Ελληνική ιστορία, αποτελεί από μόνο του γεγονός!
Κι αυτό, διότι «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», διατρέχει
όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.

Πρόγραμμα για 70.000 - 90.000 άνεργους νέους


Πρόγραμμα για 70.000 - 90.000 άνεργους νέους αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ραδιοφωνικό σταθμό.
 Όπως εξήγησε, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας.