Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ώρα της Γης 2013 Προκαλούμε τον κόσμο για μία καλύτερη ζωή!


Θα χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι; Θα χρησιμοποιήσεις βιώσιμο τρόπο για
τις μετακινήσεις σου στην πόλη;
Θα πρασινίσεις το μπαλκόνι σου;

Στην Ώρα της Γης 2013, δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μία καλύτερη ζωή!
Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF επιστρέφει και μας καλεί να κάνουμε τη δική μας δέσμευση για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη.
Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.
Ήδη, αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια, ενώ ηθοποιοί όπως ο Νίκος Ορφανός, έχουν καταχωρίσει τη δική τους δέσμευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης. Εκεί, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.
Έτσι λοιπόν τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:
«αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου»
(από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
«αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»
«αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»
Με αυτόν τον μηχανισμό, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται ο καταλύτης για σημαντικότατες ή και μικρότερες αλλαγές προς όφελος του πλανήτη αλλά και της καθημερινότητάς τους. Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε έναν πολυαναμενόμενο νόμο για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση του πετρελαίου, υπό την πίεση 120.000 υπογραφών Ρώσων πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της περσινής εκστρατείας της Ώρας της Γης.
«Ήδη από το 2012, η παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης ξεπερνάει, χωρίς να ακυρώνει, τον συμβολισμό της και αφήνει απτή κληρονομιά σε πλανήτη και κοινωνία. Στην Ελλάδα, εστιάζουμε τη δυναμική της εκστρατείας σε τρεις «θεματικές δράσεις», οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και βεβαίως την προστασία του πολύτιμου φυσικού μας περιβάλλοντος. Προκαλούμε λοιπόν τον κόσμο να δεσμευτεί για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη!», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, g.vellidis@wwf.gr
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr

Σημειώσεις προς συντάκτες:


Η πλατφόρμα δεσμεύσεων βρίσκεται εδώ, ενώ μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες χρήσης εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου