Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σε σύσκεψη για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Λάζαρος Μαλούτας


Σειρά ενεργειών με αίτημα τη συνέχιση του διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία αποφάσισαν δήμαρχοι και βουλευτές που μετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 30 βουλευτές (κυρίως κυβερνητικοί) όλων των κομμάτων από τους νομούς που ξεσηκώνονται και απαιτούν την συνέχιση του διαλόγου, ώστε να αναδειχθεί το μέγεθος της προχειρότητας και των λαθών που ατεκμηρίωτα προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής ΝΔ Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Παρέστη επίσης ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα και είχε επαφές στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα την ανάκληση του σχεδίου «Αθηνά» με το οποίο καταργείται το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και υποβαθμίζεται το ΤΕΙ.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ένα κοινό σχέδιο δράσης, καθώς κοινή ήταν η διαπίστωση για την αναγκαιότητα ουσιαστικού διαλόγου χωρίς τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που βάζει το Υπουργείο Παιδείας και σ’ αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συναντήσεις των δημάρχων με τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Η σύσκεψη που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων έβαλε στην ουσία τις βάσεις για μια οργανωμένη αντίκρουση με επιχειρήματα από πλευράς των δημάρχων που ενώνονται και είναι αποφασισμένοι πλέον όλοι μαζί να μην δεχθούν την καταστροφή της ελληνικής περιφέρειας και περαιτέρω υποβάθμισης της Παιδείας», επισημαίνει η ΕΙΗΕΕ.
Σε δήλωσή το ο Μ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος με την μεταρρύθμιση στην παιδεία, αρκεί αυτή να γίνει με ακαδημαϊκά και ισότιμα κριτήρια, ενώ ο Λ. Μαλούτας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προξένησε το σχέδιο «Αθηνά» στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία γενικότερα, καθώς εάν περάσει το σχέδιο «Αθηνά» η περιφέρειά μας θα είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας που δεν θα διαθέτει πανεπιστήμιο.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου