Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κατάληψη στο δημαρχείο και νέα πορεία στην Κοζάνη


Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του περιφερειάρχη στο Μαξίμου
Με κατάληψη στο δημαρχείο Κοζάνης και μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης, οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συνέχισαν χτες τον αγώνα τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», διεκδικώντας συγχρόνως ένα ισχυρό τεχνολογικό ίδρυμα.
Επίσης το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνέχισε χτες την κατάληψη του ιδρύματος,
 απαιτώντας τη διατήρηση της αυτονομίας του ιδρύματος.
ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ταξίδεψαν χτες τη νύχτα στην Αθήνα, όπου σήμερα θα πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας στο υπουργείο Παιδείας. Η κατάληψη των φοιτητών του ΤΕΙ στο δημαρχείο Κοζάνης ξεκίνησε χτες στις 7 το πρωί μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Κανείς υπάλληλος δεν μπήκε μέσα και οι υπηρεσίες δεν λειτούργησαν, καθώς οι καταληψίες έκλεισαν τόσο την κεντρική είσοδο, όσο και την πίσω είσοδο στην Ξ. Τριανταφυλλίδη.
Στις 2 το μεσημέρι οι φοιτητές του ΤΕΙ που πρωτοστατούν εδώ και καιρό στις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο συρρικνώνει το ίδρυμα αφήνοντας μόλις τα μισά τμήματα, έδωσαν βροντερό παρόν στο κέντρο της πόλης, με δυναμική πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με τα συνθήματά τους, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση και στη μεταφορά του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην κατάργηση των τμημάτων Τεχνολογίας Αντιρρύπανσης και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, στη συγχώνευση των τμημάτων Λογιστικής – Χρηματοοικονομικών.
Γενικότερα, είπαν ένα βροντερό «όχι» στη συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στην ιδιωτικοποίηση ΑΕΙ – ΤΕΙ. Αντιθέτως είπαν ένα ηχηρό «ναι» σε ένα ισχυρό ΤΕΙ και σε ένα αυτόνομο πανεπιστήμιο.
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, συνεχίζει την κατάληψη του Ιδρύματος, διαμαρτυρόμενος στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με την οποία εμμένει στην κατάργησή του. Επίσης, καλεί όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, να στηρίξουν με την παρουσία τους στους χώρους του Πανεπιστημίου τις κινητοποιήσεις του συλλόγου, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν:
-Την ακύρωση της αδικαιολόγητης και ατεκμηρίωτης απόφασης για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία στερεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ένα στρατηγικό πόλο κοινωνικής – οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμού.
-Την αυτοτελή και αυτοδύναμη λειτουργία και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
-Την ενίσχυση, αντί της προτεινόμενης συρρίκνωσης, της παρουσίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις πόλεις της περιφέρειας.
Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων στην κατάληψη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και προσωπικού του ιδρύματος.
Δακής – Σόκουτης έφυγαν με άδεια χέρια από το Μαξίμου
Πάντως, να σημειωθεί ότι χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, στο Μαξίμου, με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Κώστα Μπούρα. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, «κατανόησε» το «δίκιο των αιτημάτων», αλλά δήλωσε πως «δεν μπορεί να δεσμευτεί» και «θα περιμένουμε» την τελική ανακοίνωση.


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου