Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γρεβενά: Η… ώρα του ταμείου για την επέκταση



Με 12 άτοκες δόσεις, που θα είναι αναλόγως του ποσού, μηνιαίες, τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες θα κληθούν 1.739 ιδιοκτήτες οικοπέδων του υπό επέκταση σχεδίου πόλης των Γρεβενών να καταβάλλουν την εισφορά σε χρήμα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη η εισφορά αυτή, που είναι θεσμοθετημένη από την πολιτεία, δίνεται για να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής όπως είναι: οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες, οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, και κοινωφελών οργανισμών.
Οι 12 άτοκες δόσεις θα είναι: μηνιαίες αν το ποσό είναι μέχρι 295 €, τριμηνιαίες για ποσά μέχρι 900 € και εξαμηνιαίες για ποσά πάνω από 900 €. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει 20% έκπτωση, ενώ αν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, τότε θα υπάρχει τόκος 1% ανά μήνα και το ποσό θα βεβαιώνεται στην εφορία.

Σε ότι αφορά τις μέχρι τώρα διαμαρτυρίες ο κ. Κουπτσίδης τόνισε ότι αυτές προέρχονται κυρίως από μεγαλοϊδιοκτήτες εκτάσεων, οι οποίες όμως, όπως επισήμανε, με την ένταξη τους στο σχέδιο πόλης παίρνουν πλέον πολλαπλασιαστική αξία.
Μάλιστα επισήμανε ότι η εισφορά σε χρήμα είναι από τις μικρότερες που καταβάλλονται πανελλαδικά, ενώ ανέφερε ότι 1561 ιδιοκτήτες δε θα κληθούν να καταβάλλουν τη εισφορά αυτή, κυρίως γιατί εισέφεραν σε γη.
Τέλος ο δήμαρχος Γρεβενών αποδέχθηκε την πρόταση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και έτσι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο αυριανό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου