Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δυτική Μακεδονία: 1077 θέσεις για άνεργους νέους


Στις 1077 ανέρχονται οι «επιταγές εισόδου» στη Δυτική Μακεδονία, για την αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών. Σκοπός της δράσης, την οποία θα υλοποιήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, είναι η είσοδος των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, η οποία δε θα υπερβαίνει τους 5 μήνες. Ωφελούμενοι της δράσης είναι: άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, αλλά και επιχειρήσεις, που δε θα επιβαρυνθούν για την πρακτική άσκηση, ενώ αν μετατρέψουν τη πρακτική σε σύμβαση εργασίας θα καλύπτονται για ένα έτος για τις εργοδοτικές εισφορές.

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 400€, ενώ το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.300€ για άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ / ΤΕΙ και 2.000€ για απόφοιτους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι νέοι, αλλά και επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικά στην αντίστοιχη σελίδα του ΟΑΕΔ (www.voucher.gov.gr ) από 15 Απριλίου μέχρι και 20 Μάιου 2013.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου