Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Συζητήθηκε εκτενώς σε συσκέψεις στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η έκθεση παραδόθηκε στις 8 Μαρτίου στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου
του κράτους, που αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η έκθεση για την έρευνα των αρχείων, που αναφέρονται στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παραδόθηκε προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβληθεί σχετική γνωμοδότηση.

Το υλικό που παραδόθηκε αφορά αποκλειστικά τα στοιχεία που βρίσκονταν στα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η έκθεση έχει χαρακτηριστεί ως "απόρρητη" και συζητήθηκε εκτενώς σε δύο συσκέψεις του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με στελέχη του υπουργείου, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό.

Η έκθεση παραδόθηκε στις 8 Μαρτίου στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης οικονομικών Νότης Μαριάς δήλωσε:

«Μετά από τις συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, ερωτήσεις και προτάσεις, η κυβέρνηση στέλνει επιτέλους το φάκελο της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, πράττοντας το αυτονόητο».


skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου