Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Φράουλες με σος λευκής σοκολάτας



140 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
5 - 6 φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου + μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
120 γρ. λευκή σοκολάτα
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου και βάζουμε το σκεύος στη φωτιά. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα οποία βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προτού πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Μοιράζουμε τις φράουλες σε ατομικά μπολ και περιχύνουμε με λίγη σος λευκής σοκολάτας. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με ένα φυλλαράκι μέντας ή δυόσμου.



gastronomos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου