Κυριακή 7 Απριλίου 2013
Φράουλες με σος λευκής σοκολάτας
140 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
5 - 6 φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου + μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
120 γρ. λευκή σοκολάτα
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου και βάζουμε το σκεύος στη φωτιά. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα οποία βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προτού πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Μοιράζουμε τις φράουλες σε ατομικά μπολ και περιχύνουμε με λίγη σος λευκής σοκολάτας. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με ένα φυλλαράκι μέντας ή δυόσμου.
gastronomos
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου