Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δυτική Μακεδονία: Αντίθετο το Πανεπιστήμιο για το Συνομόσπονδο ΑΕΙ


Αντίθετη με τη «συγκρότηση και λειτουργία του επί θεσμού του Συνομοσπονδιακού ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας», τάσσεται στην απαντητική της επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως επισημαίνεται η συγκρότηση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία αυτή δημιουργεί ανησυχίες και σύγχυση στη σχέση με τις αρμοδιότητες της κάθε πλευράς, Πανεπιστήμιου και ΤΕΙ, ενώ δημιουργεί δικαιολογημένους συνειρμούς στους υποψηφίους, τους φοιτητές, τους αποφοίτους, τους γονείς και στην αγορά εργασίας, για χορήγηση ισότιμων Τίτλων Σπουδών του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, αφού όπως τονίζεται και οι δύο τίτλοι θα αναφέρονται στο Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αποδυναμώνοντας έτσι το θεσμικό ρόλο, την ελκυστικότητα και τη προοπτική του Πανεπιστημίου.
Η Διοικούσα Επιτροπή ζητά από τον κ. Αρβανιτόπουλο τη διατήρηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ανεξάρτητου και αυτοτελούς Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, με πλήρη οικονομική και ακαδημαϊκή αυτονομία και ονομασία και τη μεταφορά του σε εποπτική και στρατηγική περιφερειακή αρχή και όχι σε Συνομόσπονδο ΑΕΙ.
Παράλληλα θεωρεί πλήγμα την κατάργηση του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, ενώ ζητά τον άμεσο διορισμό των εκλεγέντων καθηγητών, τη διαμόρφωση μιας ισχυρής Πολυτεχνικής Σχολής και μιας ισχυρής Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τέχνης και Πολιτισμού και την ολοκλήρωση των υποδομών στην Κοζάνη.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου