Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα στην Κοζάνη


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό του Δήμου Κοζάνης ότι τη Δευτέρα 04/03/2013 θα υπάρξουν διακοπές υδροδότησης από 09.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ. λόγω αντικατάστασης εξοπλισμού φρεατίων στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης στις οδούς:

Διακόπτεται η μεταφορά των μαθητών της Κοζάνης από ΚΤΕΛ, Αστικά και ταξί


Οι μεταφορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που εκτελούμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής μας. Ανακοινώνουμε και ενημερώνουμε με θαβιά λύπη μας το επιβατικό κοινό, γονείς και μαθητές, ότι από τη Δευτέρα 4/3/2013 πρόκειται να διακόψουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών.

Ενώ φωτογράφιζε την ομίχλη ...τράβηξε την διπλή αυτοκτονία



Δεν μπορούσε να φανταστεί ένας φωτογράφος εφημερίδας ότι στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει την ομίχλη που είχε «σκεπάσει» την γέφυρα του ποταμού Wuhan Yangtze θα απαθανάτιζε την τρομακτική στιγμή που ένα ζευγάρι αυτοκτονεί πηδώντας στο κενό.

«Η αλήθεια είναι πως δεν είδα το πρώτο άτομο που αυτοκτόνησε γιατί ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής και δεν συνειδητοποίησα με την πρώτη ότι είχα φωτογραφίσει την στιγμή αυτοκτονίας ενός άνδρα.

Ένα ταμείο και Εθνική Σύνταξη στα 360 ευρώ


Σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις ταμείων ώστε να μείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία, προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέθεσε σε επιτροπή "σοφών".

Βελτιώνεται η κατάσταση ενός εκ των φοιτητών


Οι άλλοι δύο παραμένουν στην εντατική

Καλά είναι τα νέα για τον έναν εκ των τριών φοιτητών που νοσηλεύονται μετά το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη στη Λάρισα και κόστισε τη ζωή σε δύο φοιτητές.

Μιχάλης Λεμούσιας: ''Αν βρεθεί ένα στοιχείο σε βάρος μου να εκτελεστώ!'' video


Mέσα από τις φυλακές Διαβατών, ο καταδικασμένος σε ισόβια πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης, και στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας εμμένει στους ισχυρισμούς του ότι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης.

Δημόσιο: 12.700 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα έως τον Ιούνιο


Άσχημα τα μαντάτα για τους δημόσιους υπάλληλους καθώς έρχεται νέο κύμα διαθεσιμότητας.
Μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι δεν θέλει απολύσεις αλλά η τρόικα έρχεται και πιέζει.
 Έτσι η κυβέρνηση, προκειμένου να δείξει έργο στην τρόικα ότι το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας προχωράει, πρόκειται να  παραδώσει στην τρόικα τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Γιατί θα «τσούξει» ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ


Ο ένας μετά τον άλλον, θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ οι οποίοι τυπώνονται με ρυθμούς 160.000 ημερησίως. Και θα ...δακρύσουμε με αυτό που θα δούμε, να είστε βέβαιοι.
Ανάψατε ηλεκτρικό καλοριφέρ γιατί δεν είχατε να βάλετε πετρέλαιο;
Θα υποστείτε τις συνέπειες.

Το έθιμο της «χελιδόνας» αναβίωσε στην Αιανή


Το έθιμο της «χελιδόνας» αναβίωσε και φέτος στην Αιανή! 1 Μαρτίου, πρώτη ημέρα του μήνα και πρώτη ημέρα της άνοιξης, τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου αναβίωσαν ένα από τα πλέον όμορφα έθιμα της περιοχής!Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, ντυμένοι με τις όμορφες παραδοσιακές στολές και κρατώντας το ξύλινο ομοίωμα της χελιδόνας, που περιστρέφεται γύρω από ένα ξύλινο στεφάνι στολισμένο με λουλούδια, γύρισαν από σπίτι σε σπίτι σ’ όλη την Αιανή.

Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών: Oχι στην πρόταση για τη σύσταση αυτόνομου νομικού προσώπου του Μουσείου


Απορρίφθηκε με 110 αρνητικές ψήφους, 26 θετικές και με 7 από τα παρόντα μέλη να δηλώνουν "παρών", η πρόταση των δεκάξι (16) μελών του Συνδέσμου για «Λήψη απόφασης για τη σύσταση νέου νομικού προσώπου του Μουσείου (Ιστορικού – Μακεδονικού) ανεξάρτητου και αυτόνομου από τις άλλες δραστηριότητες του Συνδέσμου», κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου
 την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, με μοναδικό θέμα συζήτησης το ως άνω.