Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Παυσίπονο σκότωσε 136 ανθρώπους!


Το φάρμακο χορηγείται σε καρκινοπαθείς με συνταγή γιατρού ενώ η χρήση του γίνεται και από ναρκομανείς.
Για το θάνατο 136 ανθρώπων, τα τελευταία 12 χρόνια, ευθύνεται το ισχυρό παυσίπονο Fentanyl, σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Εθνικού Κέντρου Έρευνας για τα Ναρκωτικά και το Αλκοόλ.

Συναγερμός στο Παρίσι- Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ


Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι μετά από τηλεφώνημα για βόμβα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η απόφαση για την εκκένωση του Πύργου του Άιφελ ελήφθη γύρω στις 19.30 (τοπική ώρα) μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα που επρόκειτο- όπως είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε- να εκραγεί στις 20.30.

Τα μοναστήρια ανοίγουν τις πόρτες τους σε αστέγους


Οι μοναχοί προσφέρουν φαγητό και στέγη σε άπορους και άστεγους

Μετά τους ναούς και τις μητροπόλεις τώρα και τα μοναστήρια προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπους που δεν έχουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν και ένα πιάτο φαγητό να φάνε.
Από τις μεγάλες πόλεις μέχρι και τα πιο μικρά χωριά, εκατοντάδες άνθρωποι ζητούν καθημερινά βοήθεια σε μοναστήρια. Η κατάσταση είναι δραματική με ανέργους, αστέγους και συνταξιούχους να παρακαλούν για ένα πιάτο φαγητό.

«Little Land» : ένα ντοκυμαντέρ για τη μακροβιότητα στην Ικαρία

Ο τρόπος ζωής των κατοίκων της Ικαρίας φαίνεται ότι αποτελεί το μυστικό της μακροζωίας
 Η μακροβιότητα των κατοίκων της Ικαρίας προσελκύει τελευταία διαρκώς το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου γενικότερα και του ευρωπαϊκού ειδικότερα.
Στο πλαίσιο αυτού του ενδιαφέροντος το «Little Land», ένα ντοκυμαντέρ ελληνογαλλογερμανικής παραγωγής που καταγράφει τις ιδιαίτερες συνήθειες και τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, θα προβληθεί το προσεχές καλοκαίρι στη Γερμανία και τη Γαλλία.

ΤΡΑΓΙΚΟ: Η 25χρονη νίκησε τον καρκίνο και έφυγε από αδέσποτη σφαίρα


Τραγική ειρωνεία... η 25χρονη κοπέλα από την Κόρινθο που έχασε τη ζωή της από την αδέσποτη σφαίρα των κακοποιών είχε καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με τη λευχαιμία.

Άλλαξε η ώρα Ξέρετε γιατί;



Μία ώρα μπροστά μετακινήθηκαν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 31  Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Δεν είναι αλήθεια ότι η θερινή ώρα βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας, υποστηρίζουν ερευνητές. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάνει και κακό στην υγεία, προκαλεί ένα «κοινωνικό τζετ λαγκ», προσθέτουν άλλοι. Οι επιστήμονες έχουν βάλει στο εδώλιο τη θερινή ώρα, που αρχίζει σε όλη την Ευρώπη.

Οι 5 Βουλευτές της Δυτ. Μακεδονίας της τρικομματικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις του σχεδίου «Αθηνά»


Με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και μεθοδικότητα αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το καίριο ζήτημα του μέλλοντος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου στην Περιφέρεια μας και την ενίσχυση του ΤΕΙ ήταν επίπονη και διαρκής.

Δυτική Μακεδονία: Χάνεται το 50% του μη τιμολογημένου νερού!


Η διαχείριση των Απωλειών Νερού σε Δίκτυα Ύδρευσης, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη (όπου η απώλεια νερού μη τιμολογημένου φτάνει το 50%), απασχόλησε την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κοζάνη, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου.