Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Επιμένει, ο Θ. Καλλιανιώτης, ότι η έδρα της επανάστασης του 1878 δεν ήταν στον κτηνοτροφικό οικισμό «Μπούρινος» (του Κώστα Ν. Παυλού)

Για δεύτερη φορά, την 5η του Οκτώβρη, στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Συνεται­ριστικού Βιβλιοπωλείου Κοζάνης, ο Θ. Καλλιανιώτης, μετά την ανακοίνωσή του στο συνέδριο της Κερασιάς, ανέπτυξε εκ νέου και διεξοδι­κώς τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα της ¨«Επανάστασης» του 1878¨ στο όρος Βού­ρινος.

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα. Πυκνές νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα.

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρωτοσέλιδο στη New York Times

Στις διεκδικήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία αναφέρεται σημερινό εκτενές, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Νιου Γιορκ Τάιμς".
Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για ένα εντεινόμενο ρεύμα που πυροδοτείται τόσο από τις πικρίες του παρελθόντος -σύμφωνα με ειδικούς η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα υπήρξε βάναυση- όσο και από την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την τωρινή στάση της Γερμανίας να επιβάλει σκληρή λιτότητα στη χώρα.

Κοζάνη: 101η Επέτειος απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό -πρόγραμμα εκδηλώσεων

Την 101η επέτειο της απελευθέρωσής της
 από τον τουρκικό ζυγό
 γιορτάζει η πόλης της Κοζάνης
 την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 8 πρωί της 11ης Οκτωβρίου με γενικό σημαιοστολισμό μέχρι και τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ
 και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες
 της επομένης της εορτής.

Η μέρα που τα διαζύγια κάνουν θραύση

Κάθε επάγγελμα διαθέτει τη δική του... high season.
Την περίοδο που δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα. Εκείνη όμως των δικηγόρων διαζυγίων προκαλεί έκπληξη. Γιατί κανείς δεν θα φανταζόταν πως οι συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου είναι οι πιο επικίνδυνες για το μέλλον ενός γάμου.

Hμερίδα με θέμα «Ο κρόκος Κοζάνης στην υγεία και τη διατροφή»

Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης
σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,
το Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Κοβεντάρειο ημερίδα με θέμα
 «Ο κρόκος Κοζάνης στην υγεία και τη διατροφή».

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας

Εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης


Το 3ο Περιφερειακό τμήμα της Ένωσης  Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) Δυτικής Μακεδονίας , διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιωτή CPR/AED, πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (ERC).

"Βάζουν χέρι" στις καταθέσεις ακόμη και για οφειλές σε ΔΕΚΟ ή κλήσεις

Ομαδικά κατασχετήρια από εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και ΔΕΚΟ, για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραλαμβάνουν κάθε μέρα οι τράπεζες.

Ημερίδα / Workshop: «Κάνοντας τα πράγματα να συμβούν»


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , ο Δήμος Κοζάνης και το Innovation Farm
στο πλαίσιο του προγράμματος Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και του επενδυτικού – αναπτυξιακού συνεδρίου MONEY SHOW
σας προσκαλούν στην

 Ημερίδα / Workshop: «Κάνοντας τα πράγματα να συμβούν»

 που θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, Ξενοδοχείο «Αλιάκμων», 14:00 -18:00.