Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δημοτική υπάλληλος έπαιξε 12 εκατομμύρια ευρώ στο Χρηματιστήριο!

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το «πάρτι» που είχε στηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου.
 Η δίκη σε δεύτερο βαθμό που διεξάγεται στη συμπρωτεύουσα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού την Τετάρτη η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά είπε ότι δημοτική υπάλληλος, έπαιξε τη διετία 2004-2005 συνολικά 12 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με τη κ. Τσεμπερά, η συγκεκριμένη υπάλληλος απηλλάγη από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για το οικονομικό σκάνδαλο, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η οικονομική επιθεωρήτρια επανέλαβε ακόμη την πεποίθησή της ότι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης αποκλείεται να έκλεβε μόνος του και αν μη τι άλλο είχε την ανοχή των ανωτέρων του.
Η βασική μάρτυρας στην υπόθεση αναφέρθηκε στις παραλείψεις του τέως δημάρχου όσον αφορά τον έλεγχο των οικονομικών του δήμου ώστε να αποτρέψει την υπεξαίρεση. «Θα έπρεπε να ελέγχει τους λογαριασμούς ή να αναθέσει τον έλεγχο στη δημαρχιακή επιτροπή», παρατήρησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προσκόμισε απόφαση δημάρχου, η οποία επέτρεπε τις πληρωμές με μετρητά μόνο από τους διαχειριστές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλεγόταν ο Σαξώνης.

Από την πλευρά του, ο εκ των συνηγόρων του τέως δημάρχου, Δημήτρης Τσοβόλας, παρατήρησε ότι εάν κάθε δήμαρχος, νομάρχης, περιφερειάρχης ή υπουργός μετρούσε νούμερα θα ήταν λογιστής και δεν θα ασκούσε διοίκηση. Εκανε επίσης λόγο για εμπάθεια της οικονομικής επιθεωρήτριας προς τον πρώην δήμαρχο και τον πρώην γενικό γραμματέας του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, προκειμένου όπως είπε, να δικαιολογήσει τα δικά της λάθη στην έρευνα.

Η κ. Τσεμπερά επανέλαβε τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διενέργεια του οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου στον δήμο, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της. Έτσι, όπως κατέθεσε, το 2009 ο Δήμος απέστειλε έγγραφο στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλαγοσκούφη, με το οποίο ζητούσε είτε να σταματήσει η έρευνα είτε να δοθεί χρόνος για να προσκομιστούν τα έγγραφα που ζητούσε η επιθεωρήτρια. Ακόμη, είπε ότι εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε την ευθύνη εγκατάστασης του διπλογραφικού συστήματος στον Δήμο, της ζήτησε να παραποιήσει τα στοιχεία της έρευνάς της.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, η οικονομική επιθεωρήτρια αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην αδιαφάνεια που υπήρχε στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου, ενώ όταν κάποια στιγμή αναφέρθηκε στον πρώην γενικό γραμματέα, ο τελευταίος ξέσπασε λέγοντας: «Έχω πάθει ήδη ένα καρδιακό επεισόδιο, θα πάθω και εγκεφαλικό με τα όσα ακούω».
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη με τη συνέχεια της κατάθεσης της οικονομικής επιθεωρήτριας.



imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου