Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μερομήνια 2014

Σίγουρα αρκετός κόσμος διαβάζει και υπολογίζει τα μερομήνια καθώς για κάποιους είναι αρκετά σημαντικά ενώ από την αντίθετη πλευρά υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν τα πιστεύει.Η επιστήμη της μετεωρολογίας δέχεται μέχρι κάποιο σημείο την πρακτική μετεωρολογία και τα σημάδια της φύσης για κάποια κοντινή αλλαγή του καιρού αλλά όχι για ακριβή πρόγνωση .
Μεγάλο μέρος του κόσμου διαφωνεί με τις προβλέψεις που γίνονται για το χειμώνα με τα μερομήνια καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση για το καιρό του μέλλοντος και αυτή είναι και η πιο σωστή άποψη την οποία αποδέχεται και η επιστήμη της μετεωρολογίας.

Για να δούμε λοιπόν τι δείχνουν τα φετινά μερομήνια για το φετινό χειμώνα βάση κάποιων παρατηρήσεων τον Αύγουστο.

Τα φετινά μερομήνια κρατήθηκαν  σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Ιανουάριος του 2014 

Ο Ιανουάριος φαίνεται ότι θα έχει γενικά καλό καιρό χωρίς ιδιαίτερες κακοκαιρίες. Στα μέσα του μήνα ( μετά της 15 ) θα έχουμε κάποιες κακοκαιρίες με βροχές στην ανατολική στερεά.
 Στα τέλη του  (  μετά τις 20) ο καιρός θα βελτιωθεί!



 Φεβρουάριος του 2014

Τον μήνα Φεβρουάριο των περιμένουμε σχετικά ήπιο , κάποιες βροχές θα έχουμε στα ανατολικά τμήματα στις αρχές ( γύρω στις 10  του μήνα ) αλλά δεν θα έχουνε έντονο χαρακτήρα , ύστερα ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται και  κάπου στα μέσα του  μήνα γύρω στις 15 θα έχουμε πάλι κάποιες βροχές στα ανατολικά! Τα τέλη του  θα κυλήσουν χωρίς ιδιαίτερο μετεωρολογικό ενδιαφέρων , θα κάνει καλές μέρες χωρίς κακοκαιρίες! Μικρή πτώση τις θερμοκρασίας θα έχει  στα τέλη του μήνα!


 Μάρτιος του 2014

Ο μήνας Μάρτιος θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιόλουστες μέρες μέχρι κάπου στα μέσα του μήνα , ύστερα γύρω στις 18 αναμένουμε κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά τμήματα. Μετά τις 25 ο καιρός θα βελτιωθεί με ηλιόλουστες μέρες!


Απρίλιος του 2014 

Ο μήνας Απρίλιος θα ξεκινήσει αρχικά με μαλακό καιρό και καλές μέρες όμως γύρω στις 9 του μήνα και μετά  αναμένουμε κάποιες βροχές στα ανατολικά τμήματα. Προχωρώντας οι μέρες ο καιρός φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί  περαιτέρω ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά , βροχές θα έχουμε και στα βορειοδυτικά αλλά ο κυρίως όγκος φαινομένων θα εστιάζει στα βορειοανατολικά τμήματα. Μετά της 15 του μήνα θα έχουμε αρκετές βροχές στα δυτικά τμήματα ενώ στα  ανατολικά θα έχουμε βελτίωση. Γύρο στις 22 του μήνα περιμένουμε μια έντονη αλλά γρήγορη κακοκαιρία ερχόμενη από  τα δυτικά με βροχές , καταιγίδες και δυνατούς ανέμους ( πιθανών ανέμους βορειοδυτικών διευθύνσεων ) Μέχρι το  τέλος του μήνα οι μέρες με ανέμους φαίνεται ότι θα διατηρηθούν!



Μάιος του 2014

Άστατος και ο Μάιος , θα ξεκινήσει ανεμώδεις με βροχές στα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα που κατά  τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα , αυτό φαίνεται μέχρι γύρο στης 6 με 7 του μήνα. Ύστερα αφού ο καιρός θα  παρουσιάσει βελτίωση στα τμήματα που προανέφερα αναμένουμε κάποιες κακοκαιρίες που θα επηρεάσουν τα δυτικά με  βροχές πάλι γύρω στις 13 του μήνα. Γενικά μέχρι τις 18 του μήνα το μετεωρολογικό ενδιαφέρον θα είναι ιδιαίτερα  αυξημένο. Από τις 20 και μετά του μήνα ο καιρός θα αρχίζει να δείχνει σημάδια βελτιώσεις με κάποιες από τις  υπόλοιπες  μέρες του μήνα να έχουν συννεφιά και πιθανών να σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Στο  τέλος του μήνα περιμένουμε ενισχυμένους ανέμους!


Ιούνιος του 2014

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού θα ξεκινήσει με κάποιες αστάθειες γενικά στα ορεινά τμήματα , θα  υπάρχουν βέβαια και μέρες με καλοκαιρίας , γύρω στις 25 του μήνα και μετά οι αστάθειες φαίνεται ότι θα  σταματήσουν και θα δώσουν τη θέση τους στη ζέστη!



 Ιούλιος του 2014

Ο μήνας Ιούλιος θα ξεκινήσει με ηλιόλουστες και ζεστές μέρες , από τα μέσα του μήνα γύρω στις  15 με 17  αναμένονται κάποιες αστάθειες στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα. Από τις 20 έως 23  του μήνα θα έχουμε κάποια  πρώιμα μελτέμια που θα ρίξουν και τη θερμοκρασία , μετά της 23 μέχρι το τέλος του θα έχουμε ζέστες!



merominia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου