Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Σεισμός γίγας μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο που ανακοίνωσε πρώτο το σεισμό στις 16:00, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε τέσσερα λεπτά πριν τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και 2 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,7 Ρίχτερ που αναπροσαρμόστηκε στα 5,9 Ρίχτερ. Πλέον το Ευρωμεσογειακό κέντρο προσδιορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 Ρίχτερ. Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε στο protothema.gr ότι μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά προειδοποίησε ότι για πολλά 24ωρα θα εκδηλώνονται ισχυροί μετασεισμοί.

Ήδη, έχουν σημειώθει μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί μεγέθους 4,4, 4,2, 3,9, 3,7 και 4,1, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.

Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς: Σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού


Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο μιλώντας στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής. Και αυτός τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Κουρής η ηλεκτροδότηση του νησιού διεκόπη την ώρα του σεισμού αλλά αποκαθίσταται σταδιακά. Κατά τον κ. Κουρή δεν υπάχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου