Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Λευκή εβδομάδα» δύο ημερών αποφασίζει το Υπουργείο Παιδείας

Την επιχειρηματολογία των ξενοδόχων για ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, μέσω της θέσπισης μιας εβδομάδας χειμερινών σχολικών διακοπών από τη μια, και τις ενστάσεις δασκάλων και καθηγητών από την άλλη, ζυγίζουν σήμερα τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού, προκειμένου να λάβουν την τελική απόφαση.

Αντί της πρότασης για «Λευκή Εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα.

Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας εξέφρασαν τη διαφωνία τους και κάλεσαν το Υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τα σχέδια για "λευκές εβδομάδες" και να πάψει γενικά να αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση και την "ανάπτυξη"».

Ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Βασίλης Τόγιας, ζήτησε η Λευκή Εβδομάδα να είναι επιδοτούμενη από το κράτος.



PATHFINDER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου