Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Καλοκαιρία ΤΕΛΟΣ! Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και ψύχος στα τέλη του μήνα!

Τέλος θα λάβει το παρατεταμένο κύμα καλοκαιρίας που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς οι άνεμοι από την Τετάρτη και μετά και κυρίως από την Πέμπτη και έπειτα, θα στραφούν από πιο βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις, με την ατμόσφαιρα να καθαρίζει από τους ρύπους και την θερμοκρασία να πέφτει σταδιακά από βορρά προς νότο.

Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά στοιχεία, που αυτό θα γίνει λογικά, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να έχουμε αρκετό κρύο ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Φαίνεται γενικά μετά την Τετάρτη και την Πέμπτη, να κρυώνει ο καιρός, ενώ από το επόμενο Σαββατοκύριακο και μετά, φαίνεται να έχουμε περαιτέρω αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα.

Φαίνεται να επαληθευόμαστε ως τώρα για τις προβλέψεις που κάναμε από τις αρχές του μήνα, ότι το δεύτερο του μισό και κυρίως οι τελευταίες του μέρες, θα μας θυμίσουν για τα καλά ότι έχουμε χειμώνα.

Οπότε  μη σας ξεγελάνε οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που έχουμε τις τελευταίες μέρες, μιας και το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην σε όλη την χώρα στα τέλη του μήνα, με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο χειμώνας... επιστρέφει μετά τις 24 Γενάρη

Πολύ ισχυρά φαινόμενα προβλέπουν τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού αλλά και τα προγνωστικά μας στοιχεία για τις τελευταίες 5 με 6 περίπου μέρες του Ιανουαρίου, δηλαδή από τις 24-25 του μήνα, ως και τις 30-31.

Αρχικά φαίνονται πολλές βροχές στην χώρα μας για μετά τις 24-25 Ιανουαρίου, ενώ μία ψυχρή αέρια μάζα από την βορειοανατολική Ευρώπη, θα κατέβει στα Βαλκάνια, προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πολλές χιονοπτώσεις, οι οποίες περίπου στις 26 με 28 Ιανουαρίου, ενδέχεται κατά μεγάλο ποσοστό ως και 80-85%, να επηρεάσουν και την βόρεια μόνο Ελλάδα, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ για την υπόλοιπη χώρα φαίνονται ισχυρές βροχές και χιόνια σε ημιορεινά και ορεινά μόνο τμήματα.

Η νότια Ελλάδα φαίνεται να έχει πτώση της θερμοκρασίας αλλά όχι κρύο, ωστόσο οι βροχές δεν θα λείψουν και θα είναι αρκετές.

Ορεινά και ημιορεινά γενικά τμήματα της χώρας μας, να προετοιμάζονται λοιπόν για κρύο και χιονοπτώσεις κυρίως μετά τις 25-26 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά από την ψυχρή εισβολή που διαφαίνεται, θα επηρεαστεί η βόρεια κυρίως Ελλάδα και ίσως και μερικά τμήματα της κεντρικής χώρας.


στοιχεία απο greek weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου