Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Όχι λέει το Υπουργείο Παιδείας για τη Λευκή Εβδομάδα

Αρνητικό εμφανίζεται το Υπουργείο Παιδείας στην πρόταση της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα να παραμείνουν κλειστά για τέσσερις ημέρες,ώστε οι μαθητές και οι οικογένειές τους να έχουν την ευκαιρία για χειμερινό τουρισμό εκμεταλλευόμενοι και τις καλύτερες τιμές που θα κάνουν οι ξενοδόχοι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Καθημερινή», κύκλοι του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν,ότι δεν έχει ωριμάσει η πρόταση για άμεση εφαρμογή της. Μία δήλωση που δείχνει καθαρά τις προθέσεις της ηγεσίας του.
Προθέσεις, που είχαν διαφανεί και από την καθυστέρηση στη λήψη απόφασης, καθώς η πρόταση της ΠΟΞ είχε γνωστοποιηθεί τη Δευτέρα, την Τρίτη συναντήθηκαν οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού και αποφάσισαν να μελετήσουν το θέμα και να ανακοινώσουν την απόφασή τους από στιγμή σε στιγμή.
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας δεν συναινεί στην πρόταση της ΠΟΞ επειδή η διακοπή του σχολικού έτους θα επιβάρυνε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη.
Ηδη, άλλωστε, θεωρείται ότι το σχολικό έτος είναι μικρό, και ειδικά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπου τα μαθήματα αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται περί τις 20 Μαΐου (ακολουθούν εξετάσεις).
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, εξετάζεται η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Βέβαια, το Υπουργείο Παιδείας στάθμισε και τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν τους λείπει ο ελεύθερος χρόνος για διακοπές αλλά τα χρήματα.



mothersblog


\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου