Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης στην Ελλάδα

Ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ.

Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι κατά την τρέχουσα πέμπτη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης του ιού, έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό δειγμάτων από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επισημαίνεται, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία αναφέρουν αυξημένη δραστηριότητα, ενώ όλες οι άλλες χώρες παρουσιάζουν χαμηλή δραστηριότητα.

Στην Ελλάδα, κυριαρχεί το στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09, αλλά καταγράφεται και κυκλοφορία του στελέχους Α(Η3Ν2). Μέχρι σήμερα, δεν έχει απομονωθεί στέλεχος γρίπης τύπου Β. Η γενετική ανάλυση των στελεχών A(H1N1)pdm09, που έχει απομονώσει το εργαστήριο του Ινστιτούτου Παστέρ, δείχνει ότι τα στελέχη που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν από το στέλεχος του αντιγριπικού εμβολίου.

Ο έλεγχος των δειγμάτων συνεχίζεται για την καλύτερη αποτύπωση της κυκλοφορίας του ιού στη χώρα μας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κυκλοφορία και άλλων αναπνευστικών ιών, πέρνα αυτού του γρίπης.



Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου