Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Απεργιακός πυρετός στην Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα -από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι- τα δημόσια νοσοκομεία. Γιατροί του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας σε όλη τη χώρα και συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας, στη 1 το μεσημέρι.
Οι γιατροί αντιδρούν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και ζητούν την απόσυρσή του.
Παράλληλα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ -στην γενική τους συνέλευση - αποφάσισαν νέα παράταση της απεργίας τους έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.
Καταγγέλλουν μάλιστα το υπουργείο Υγείας για «δήθεν επιχειρούμενη «μεταρρύθμιση», που αποκλειστικό σκοπό έχει την απόλυση τουλάχιστο 2.500 γιατρών μέσω των ρυθμίσεων και των απαξιωτικών αντικινήτρων που περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο».
Σημειώνεται ότι στην συνέλευσή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μόνον ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., κ. Π. Μελάς τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου και κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην πρωτοβάθμια υγεία. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (κ. Κων. Ζαχαριάς),του ΚΚΕ (κ. Χρ. Παπάζογλου) και την ΔΗΜΑΡ (κ. Εμμ. Ζαχαριάδης) κατήγγειλαν το νομοσχέδιο, αλλά είναι είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου