Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κινέζοι επενδυτές στο Δήμο Κοζάνης - βίντεο

Το ενδιαφέρον τους για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε αγροτικά προϊόντα της περιοχής, εξέφρασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας Κινέζων επιχειρηματιών και θεσμικών παραγόντων, που επισκέφτηκαν το Δήμο Κοζάνης, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα.

Η ομάδα των επιχειρηματιών με  επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Πεκίνου, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κοζάνης, όπου πραγματοποιήθηκε μία πλήρης παρουσίαση του Δήμου και των προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή,  ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών, όπου ενημερώθηκε για το χρυσάφι της ελληνικής γης, τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς και για το άλμα των εξαγωγών που έχει επιτύχει ο Κρόκος Κοζάνης τα τελευταία χρόνια.
Την αποστολή συνόδευε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας Φώτης Προβατάς.

Οι επισκέπτες συναντήθηκαν με κροκοπαραγωγούς αλλά και επιχειρηματίες τις περιοχής, με τους οποίους συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν.

Με το πέρας της επίσκεψης οι επιχειρηματίες προμηθεύτηκαν μία μεγάλη ποσότητα Κρόκου από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό, με το πρώτο βήμα για περαιτέρω συνεργασία να έχει γίνει.
Ο δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως «η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της οικονομίας, προωθώντας τις επενδύσεις με ντόπιους εμπόρους και επιχειρηματίες».

Δείτε το βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου