Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Λίστα με λογαριασμούς και εκατομμύρια σε μίζες


Βροχή αποκαλύψεων από το... τεφτέρι κατηγορούμενου για τα εξοπλιστικά.
Νέα στοιχεία που αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν πλέον στα χέρια τους οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Η έφοδος στο γραφείο του επιχειρηματία Δ. Παπαχρήστου που είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση βρέθηκε ολόκληρη λίστα με εμβάσματα.

Πρόκειται για εμβάσματα που κρίνονται ύποπτα και που κινήθηκαν από το 2001 ως το 2010 προς εταιρείες που έως τώρα δεν είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Τα στοιχεία αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην υπόθεση και να ανοίξουν νέο κύκλο κατηγορουμένων.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας.

Η απολογία του κ. Κάντα θεωρείται σημαντική καθώς εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την έρευνα να αποσαφηνίσει στοιχεία και δεδομένα που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Καλείται επίσης και ο γιος του κατηγορουμένου Δημήτρη Παπαχρήστου ,Σπύρος Παπαχρήστου καθώς εμφανίζεται ως διαχειριστής των off shore εταιρειών, OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Από το γραφείο των ανακριτών θα περάσει για να δώσει εξηγήσεις και ο τραπεζικός Φάνης Λυγινός, που φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μέσω ελβετικών λογαριασμών παράνομων χρημάτων.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου