Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τσουχτερό κρύο & χιόνια – Νέο κύμα κακοκαιρίας για σήμερα Τρίτη!

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με το χιόνι να έκανε δυναμικά την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές μεταξύ άλλων και στην Κοζάνη, όπως και στις περισσότερες περιοχές του Νομού, όπως φυσικά και στα ορεινά των Γρεβενών (το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας) και Καστοριάς.
 Μάλιστα για δύο συνεχόμενες ημέρες η Κοζάνη, τα Σέρβια, η Νεράιδα, η Σιάτιστα, τα χωριά του Βοΐου αλλά και άλλες περιοχές “ντύθηκαν” έστω και για λίγο στα λευκά χαρίζοντας μια όμορφη εικόνα στους κατοίκους που επιτέλους είδαν το πρώτο χιόνι του χειμώνα!

Οι συνθήκες ολικού παγετού νωρίς χθες το πρωί είχαν ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος να πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ στα ορεινά του οδικού δικτύου της περιοχής απαιτείται προσοχή (ειδικά τις πρωινές ώρες), ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Μάλιστα για σήμερα Τρίτη προβλέπεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, αφού αναμένεται να χιονίσει και πάλι στη Δυτική Μακεδονία αλλά και την Κοζάνη.
Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης, επεσήμανε πως ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, όπου και αναμένεται να πέσουν χιονοπτώσεις, ενώ θα υπάρχει τσουχτερό κρύο με νότιου, ωστόσο, ανέμους. Ειδικότερα, σημείωσε πως: “μετά την πρόσκαιρη χθεσινή βελτίωση του καιρού, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με άνεμους που θα έχουν νότιες διευθύνσεις. Αρχικά, θα πέσουν κάποια χιόνια στα ορεινά και στη συνέχεια τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε  χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές, όπως και στα πεδινά”, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χιονίσει και στην Κοζάνη, ενώ σίγουρα θα χιονίζει πρόσκαιρα σε αρκετές περιοχές του Νομού Κοζάνης.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα “ξεσπάσει” σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις και το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, στις 11 το πρωί της Τρίτης, με πιθανότητα βροχής, χιονόνερου και χιονιού, μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας. Όπως προσέθεσε ο κ. Ασλανίδης, η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε χθες στη Δυτική Μακεδονία ήταν στη Φλώρινα όπου και έφτασε στους -8 βαθμούς Κελσίου, ενώ νωρίς χθες το πρωί έφτασε στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Που χρειάζονται αλυσίδες – Ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ:

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:

Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18ο  χλμ. έως το 28ο  χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35ο  χλμ. έως το 55ο  χλμ.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κατωτέρω τμήματα του οδικού δικτύου:

Στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 14ο χλμ έως το 30ο χλμ.
Στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ έως το 9ο χλμ.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.



Πρωινός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου