Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Νέο κόμμα ίδρυσε ο Στέφανος Τζουμάκας

Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο ως αυτόνομο και αυτοτελές
 θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρουσίασε -στην αίθουσα του ΕΒΕΑ- ο πρώην βουλευτής
 και υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.

Ο κ. Τζουμάκας αφού περιέγραψε την κρίση ως οικονομική, κοινωνική και κρίση ηγεσίας, ανέφερε ότι «το κυρίαρχο μπλοκ της ευρωπαϊκής Δεξιάς επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική με κατεύθυνση τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου» και χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Τζουμάκας επισήμανε ότι ασφαλώς και αντιμετώπιζε προβλήματα, άλλα καθοριστικό ήταν και είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες και η διαπλοκή κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας και παράλληλα ενίσχυσαν τη φοροδιαφυγή.

Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει «στρέβλωση του πολιτικού συστήματος που αφορά το σύστημα διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών και ΜΜΕ, στις πρακτικές χειραγώγησης και προώθησης επιλογών».

Όπως τόνισε ο κ. Τζουμάκας η λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας προϋποθέτει την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους και στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου