Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«Κλειδί μακροζωίας» η γυμναστική για τους καρκινοπαθείς

Η γυμναστική μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των ατόμων με ιστορικό καρκίνου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μία νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Loyola, στο Σικάγο και δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Φυσικής Δραστηριότητας & Υγείας» (JPAH).

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες παρακολούθησαν επί δύο δεκαετίες την πορεία της υγείας 1.021 ανδρών που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο, καταγράφοντας λεπτομερώς τον τρόπο ζωής τους.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, όσοι έκαιγαν πάνω από 3.000 θερμίδες την εβδομάδα μέσω της συστηματικής γυμναστικής, είχαν κατά 48% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία στη διάρκεια της μελέτης, σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν.

Παράλληλα, οι πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο ήταν μειωμένες κατά 38%, ενώ είχαν επίσης κατά 49% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, τα νέα ευρήματα συνδυασμό με εκείνα προγενέστερων μελετών, υποδηλώνουν ότι η μακροζωία των επιζησάντων του καρκίνου μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με την βοήθεια της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας.



onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου