Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΜΕ: Σχετικά με δημοσιεύματα για το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε σε γνωστή δημοσιογραφική ιστοσελίδα της πόλης μας, πλήθος κακόβουλων και ανυπόστατων σχολίων που αφορούν το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έξω από κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προχωρά στην άκριτη ανάρτηση, διάδοση και αναπαραγωγή των συγκεκριμένων απόψεων, χωρίς να προβεί σε διασταύρωση των πληροφοριών, παρουσιάζοντας μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τρεις συλλογικότητες, το 15μελές συμβούλιο των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, με χθεσινές δημόσιες ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Παρόλα αυτά η προσπάθεια δυσφήμισης του σχολείου, που στηρίζεται μόνο σε ανώνυμα σχόλια, συνεχίζεται. Αυτό για εμάς δείχνει ότι πρόκειται για προσπάθεια δυσφήμησης όχι μόνο του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης γενικότερα. Σε μία περίοδο που δημόσια παιδεία βάλλεται από παντού κάποιοι προσπαθούν να «ανακαλύψουν» προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, εμπλέκοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου Γενικού Λυκείου (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς) και στηρίζουμε το αίτημα των συναδέλφων του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης, να προβεί η ιστοσελίδα σε άρση του απορρήτου των δημοσιεύσεων ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου