Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας - Δείτε για Κοζάνη και Εορδαία

Στη δημοσίευση των πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας προχώρησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς». Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης η "ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία"
"Κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα “πόθεν έσχες” των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε Δήμου.Εμείς αναδεικνύουμε και ενισχύουμε την πληροφορία αυτή. Με ποιο τρόπο; Αναζητώντας, εντοπίζοντας και συγκεντρώνοντας σε μια ιστοσελίδα τα δημοσιευμένα “πόθεν έσχες” εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011). 
 Ενισχύουμε την πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία. Ενθαρρύνουμε την πληροφόρηση των πολιτών γύρω από την περιουσιακή κατάσταση των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων με τρόπο απλό και άμεσο. 100 δήμοι και πάνω από 700 εν ενεργεία εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περισσότερα από 500 πόθεν έσχες" αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου