Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλαδικές 2014: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής

Έως και σήμερα θα μπορούν οι υποψήφιοι για ένταξη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τις φετινές πανελλαδικές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση - δήλωση.

Η αίτηση-δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο λύκειο και ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων, είτε από το λύκειό του.

Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την αίτηση - δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Τι ισχύει για τους υποψηφίους με το 10%

Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 (με τα ΓΕΛ ή με τα ΕΠΑΛ).

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων δεν θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση τον Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Όσοι εξ αυτών επιθυμούν την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές, σε αστυνομικές σχολές (μόνο για αστυνομικούς) ή σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να υποβάλουν στις σχολές αυτές ανάλογη αίτηση με δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις υποχρεωτικά θα λάβουν μέρος και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις περσινές τους επιδόσεις.

Αν το 2013 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές σχολές εφέτος δεν θα δεχθούν υποψήφιους ιδιώτες, αλλά μόνο ήδη υπηρετούντες αστυνομικούς.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι για το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας από φέτος δεν θα εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.



Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου