Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τι κι αν πέρασες τα 40; Μείνε υγιής και σε φόρμα

Η ηλικία των 40 χρόνων λειτουργεί ως ένα παράξενο «σύνορο» στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων - Συνέχισε να είσαι σε άψογη κατάσταση με μικρά μυστικά.
Μην παραπονιέσαι για τα κεράκια της τούρτας σου που ξεπέρασαν τα 40 γιατί πολύ απλά μπορείς να είσαι πάντα σε καλή κατάσταση και απόλυτα υγιής. Οι μικρές συμβουλές που ακολουθούν θα σε κάνουν να ζεις μια καλύτερη καθημερινότητα και να μην υποκύπτεις στις παγίδες του καταναλωτισμού.

Έλεγχος βάρους
Βοηθάει για να μη χαθεί ο στόχος σου. Το βάρος σου μπορεί να έχει διακυμάνσεις μέχρι και δύο κιλά από μέρα σε μέρα.

Το νερό σε βοηθάει 
Όσο περισσότερη ποσότητα νερού καταναλώνεις τόσο καλύτερα λειτουργεί ο οργανισμός.

Όχι στις επεξεργασμένες τροφές
Όλες οι πακεταρισμένες, επεξεργασμένες τροφές είναι ανθυγιεινές και είναι καλό να τις αποφεύγεις.

Τα πονηρά ροφήματα και οι παγίδες του φαστ φουντ
Μην σας ξεγελούν οι χαμηλές θερμίδες και τα “διαιτητικά” γεύματα. Αυτού του είδους η διατροφή θα σε κάνει να νιώσεις ευτραφής και με κακή διάθεση.

Ναι στον ποιοτικό ύπνο 
Βάλε στόχο να κοιμάσαι 7 ώρες τις καθημερινές και 8 ώρες τα Σαββατοκύριακα. Ένα καλής ποιότητας κρεβάτι και στρώμα θα σου εξασφαλίσουν ένα καλό ύπνο, που θα βοηθήσει το σώμα σου να λειτουργεί καλύτερα.

Δραστηριοποιήσου! 
Η απώλεια του βάρους σχετίζεται κατά 33% με το φαγητό, 33% με το να προσφέρεις στο σώμα σου ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει και 33% με την κίνηση. Μην κάθεσαι στον καναπέ με ανοιχτή την τηλεόραση, είναι χαμένος χρόνος.

Αγάπησε τη σαλάτα 
Θα βοηθήσει στη ρύθμιση της όρεξής σου και της κατανάλωσης φαγητού.

Αγάπησε το ψάρι, τα λαχανικά και τα φρούτα
Σε κάνουν να νιώθεις πιο υγιής και με περισσότερη ενεργητικότητα και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Μην «κολλάς» με τους επιστήμονες 
Αφέσου στις μικρές απολαύσεις της ζωής όπως ένα ποτήρι κρασί, μερικές κουταλιές μέλι και τους ξηρούς καρπούς που σου αρέσουν και πιες τον καφέ σου. Επιτρέπεται να κάνεις ατασθαλίες αρκεί να μη σου γίνουν συνήθεια.

Κατανάλωσε σωστά το αλκοόλ
Αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αλκοόλ απλά μείωσε τις ποσότητες που πίνεις και όλα θα είναι μια χαρά.

Μη νιώθεις ενοχές για το φαγητό
Μην καταστρέφεις την καθημερινότητά σου με τις ενοχές. Απόλαυσε αυτό που θέλεις. Δεν πειράζει αν δεν είσαι σε στρατιωτική πειθαρχία καθημερινά.

Αποφάσισε για το μέγιστο βάρος σου
Καλύτερα από όλους εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε το μέγιστο βάρος του σώματός μας που μπορούμε να αντέξουμε. Όρισέ το και αν το ξεπεράσεις έλεγξε για μια εβδομάδα το φαγητό σου και θα τα καταφέρεις.

Πρόσεξε το ντουλάπι σου
Όσο λιγότερα ανθυγιεινά μικροπράγματα έχεις στο ντουλάπι, όπως πατατάκια και μπισκότα, τόσο πιο εύκολα θα ακολουθήσεις τη διατροφή που θέλεις.


axortagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου