Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Ο καρκίνος στο παιδί δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός.
Δεν σημαίνει θάνατο. Είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού, νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη, εξειδικευμένη θεραπεία, αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες "Φλόγα", επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τον παιδικό καρκίνο, δεν υπάρχει πρόληψη.
Υπάρχει όμως δράση… Υπάρχουν υγιείς άνθρωποι, Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, που προσφέρουν αίμα, αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (μυελό των οστών, βλαστοκύτταρα).
Πρέπει να γνωρίζουμε πως τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπάνια από καρκίνο,  περίπου 100 φορές σπανιότερα από τους ενήλικες. Κάθε χρόνο νοσούν 14 σε κάθε 100.000 παιδιά από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων. Ωστόσο, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής αν εξαιρέσουμε τους θανάτους που οφείλονται σε ατυχήματα.
Οι μορφές καρκίνου από τις οποίες νοσούν τα παιδιά είναι οι λευχαιμίες, τα λεμφώματα και οι διάφορες μορφές όγκων που στην ογκολογία ονομάζονται συμπαγείς όγκοι.

Τα λόγια του 12χρονου Charlie Williams από την Βρετανία είναι χαρακτηριστικά:
«Νομίζετε ότι θα μπορούσατε να τα βγάλετε πέρα με όλη αυτή τη διαδικασία. Πως νομίζετε ότι θα σας άλλαζε σαν άνθρωπο; Όταν είσαι άρρωστος και ξέρεις ότι υπάρχει η πιθανότητα να χάσεις όσα έχεις, τότε τα εκτιμάς. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι περνούν οι γονείς όταν βλέπουν το παιδί τους να υποφέρει. Είμαι σίγουρος ότι όταν οι γιατροί διέγνωσαν όγκο στο κεφάλι, οι γονείς μου πίστευαν πως δεν θα τα κατάφερνα. Μπορείτε να φανταστείτε τους γονείς σας να ξέρουν ότι θα πεθάνετε;
Είμαι ένα κανονικό παιδί που είχε όμως ένα απαίσιο ταξίδι στην αρχή της παιδικής του ηλικίας. Αλλά έχω κερδίσει και κάτι από αυτό. Έχω γίνει πιο σοβαρός και σκεπτικός για τη ζωή. Ο καρκίνος με ανάγκασε να κάνω ένα βήμα πίσω και να κοιτάξω από το παράθυρο της ζωής τι βρίσκεται μπροστά μου».»

Σκέψου την αίσθηση ότι ίσως ένα παιδάκι που ταλαιπωρείται έγινε καλά χάρη στην δική σου γενναιόδωρη πράξη!!! Είναι ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ και μόνο εσύ μπορείς να το προσφέρεις, μην αδιαφορείς, μην γυρνάς το κεφάλι… Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ας αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, ας πάρουμε την απόφαση να γίνουμε δωρητές Ζωής. Για κάθε έναν από εμάς είναι μια απλή πράξη, για κάθε ένα από τα παιδιά που νοσούν είναι ΖΩΗ.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΓΙΝΕ  ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ – ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟΔΟΤΗΣ – 
ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ – ΔΟΡΗΤΗΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

Θα είμαστε το Σάββατο 15/2/2014 από τις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης για Ενημέρωση.

 Στο γραφείο μας Π. Χαρίση 23, κάθε μέρα το πρωί 09:00-13:00 και 18:00- 20:00.

ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  ¨Γέφυρα Ζωής¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου