Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλαδικές εξετάσεις: τα πάνω κάτω στον αριθμό των εισακτέων

Πολλές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στον αριθμό των εισακτέων για φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς σε τουλάχιστον 20 τμήματα των ιδρυμάτων οι θέσεις θα μειωθούν και θα δωθεί η ευκαιρία σε άλλα να αυξήσουν των αριθμό των φοιτητών που μπορούν να δεχθούν.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και τις βάσεις των σχολών που καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των εισακτέων.

Όπως και να 'χεο πάντως όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν οι λεγόμενες “καραμπόλες”. Μειώνονται από φέτος σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις σε σχολές όπως: Παιδαγωγικό Ρεθύμνου, Φιλοσοφίας Πάτρας, Παιδαγωγικό Βόλου, Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας, Ιταλικής Φιλολογίας Αθήνας, Νομικής Κομοτηνής, ΦΠΨ Ιωαννίνων, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Θήβας, Λογιστικής Χαλκίδας.

Οι μειώσεις αυτές στις παραπάνω σχολές θα φέρουν αυξήσεις στον αριθμό των εισακτέων σε άλλες όπως: Φυσικής Ηρακλείου, Χημείας Θεσσαλονίκης, Μαθηματικών Πάτρας, Βιολογίας Αθήνας, Μαθηματικών Θεσσαλονίκης, Γεωγραφίας Μυτηλίνης, Γεωλογίας Πάτρας, Χημείας Ηρακλείου, Φυσικής Θεσσαλονίκης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Ηρακλείου.

Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι εφέτος θα ευνοηθούν οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου.



newsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου